Ana Sayfa Muhasebe Pazartesi ile cumartesi günleri arası raporlu, izinli olan personele Pazar günü için...

    Pazartesi ile cumartesi günleri arası raporlu, izinli olan personele Pazar günü için ücret ödemesi yapılmalı mıdır?

    596
    0
    4857 sayılı iş kanunundaki Hafta tatili açısından “Bir haftalık süre içinde kalmak üzere işveren tarafından verilen diğer izinlerle hekim raporuyla verilen hastalık ve dinlenme izinleri, Çalışılmış günler gibi hesaba katılır” 
    Örneğin; Hafta tatili Pazar kabul edersek, Pazartesi-Cumartesi arası özel sebeblerinden 6 gün işçi izin isterse ya da işveren ücretsiz izne gönderirse O haftanın hafta tatili işçiye ödenir mi? 

    Hafta tatilinin yedi günlük bir zaman dilimi içinde kesintisiz yirmi dört saat olarak kullandırılması ve o günün ücreti tam ödenmek suretiyle işçiye verilmesi zorunludur.

    4857 sayılı İş Kanunu’nun 46. maddesinde, “Bu Kanun kapsamına giren işyerlerinde, işçilere tatil gününden önce 63’üncü maddeye göre belirlenen iş günlerinde çalışmış olmaları koşulu ile yedi günlük bir zaman dilimi içinde kesintisiz en az yirmidört saat dinlenme (hafta tatili) verilir” hükmü yer almaktadır.


    Pazartesi ile Cumartesi arası rapor alan çalışana cumartesi işbaşı verilmiştir. Personel için Pazar günü ücret ödemesi yapılmalı mıdır?

    Evet. Pazar günü ücreti personele ödenmelidir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikÖzel Tüketim Vergisi Tutarlarına İlişkin Duyuru !
    Sonraki İçerikYıkama ve temizlik sektöründe Ocak-Kasım 2020 döneminde en çok ihracat yapılan 3 ülke sırasıyla Irak, İsrail, Azerbaycan oldu

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz