Ana Sayfa Muhasebe Pastaneciler ürünlerinin teslimi için kullandıkları ambalaj malzemeleri için GEKAP beyannamesi verecek midir?

Pastaneciler ürünlerinin teslimi için kullandıkları ambalaj malzemeleri için GEKAP beyannamesi verecek midir?

1342
0

Bir mükellefimiz çeşitli firmalardan çeşitli ürünler alıp daha sonra satışını gerçekleştiriyor. Ancak bizim satışını yaptığımız firmalarda daha sonradan bu malı başka firmalara aynı şekilde devredebiliyor. Burada GEKAP beyannamesinin sorumlusu kimdir?

Malı koliye kim mal koyuyor ise GEKAP beyannamesini o verecektir.

Koliyi açmadan satış yapan GEKAP beyanı vermez.

Pastane işletmeciliği yapan firmamızda pastane ürünlerinin satışı için kullandığımız kutu ve ambalaj malzemeleri için Gekap beyanında bulunulacak mıdır?

Pastane ürünlerinin satışı için kullanılan kutu ve ambalaj malzemeleri için Gekap beyannamesi verilecektir.

Kompozit ürünler üreten bir firmamızda ürünlerimizin teslimi için dışarıdan ahşap palet alıp, ürünlerimizin ahşap paletle yurtiçi ve yurtdışına satışını yapmaktayız. GEKAP beyannamesi verecek miyiz?

Palet üreten Gekap beyanı vermez. Paleti kullanan mükellef Gekap beyanı verir.

Gekap için bedel alınmaz. Fatura düzenlenmez. Beyannamede hesaplanan pay 760 hesapda giderleştirilir.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerik2021 Yılında Sigortalı Başına 75 TL Asgari Ücret Desteği Verilecek
Sonraki İçerikFazla ödenen kısa çalışma ödeneği için işveren ne yapmalıdır?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz