Ana Sayfa SGK Part-time çalışma halinde eksik gün bildirimi her ay SGK’ya verilecek mi?

    Part-time çalışma halinde eksik gün bildirimi her ay SGK’ya verilecek mi?

    15
    0

    Part time çalışan personellerimiz için SGK’ya dijital ya da kağıt ortamında eksik gün bildiriminde bulunmamız gerekiyor mu

    Özlük dosyası tamamlanmalı ve istenildiğinde ibraz edilmek üzere part-time iş sözleşmesi işveren nezdinde dosyalanmalıdır. SGK’ya part-time çalışmayı bildiren evrak elektronik ortamda işe giriş bildirimi ve aylık APBH belgesidir. Bu belgede part-time çalışma gün sayısı aylık olarak bildirilir.


    SGK
    BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER MÜŞAVİRLİĞİ
    17.04.2018
    Eksik Gün Belgelerinin Verilmesine İlişkin Duyuru

     

    Bilindiği üzere 7103 sayılı Vergi Kanunları İle Bazı Kanun Ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanunun 67’nci maddesiyle 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun 86’ncı maddesinin dördüncü ve beşinci fıkraları değiştirilmiştir.

    Bu doğrultuda maaş ödemeleri ayın 15’i ila takip eden ayın 14’ü arasında olan işyerleri için 15 Mart -14 Nisan süresine ait 2018 yılı Mart ayına, maaş ödemeleri ayın 1’i ila 30’u  arasında olan işyerleri için 1 Mart- 31 Mart  süresine ait 2018 yılı Mart ayına ilişkin  aylık prim ve hizmet belgesinden/muhtasar ve prim hizmet beyannamesinden başlamak üzere, hali hazırdaki  uygulamada olduğu gibi, eksik gün bildirim nedenlerinin aylık prim ve hizmet belgesinde/muhtasar ve prim hizmet beyannamesinde belirtilmesi gerekmektedir.

    Eksik çalışmaya ilişkin belgeler ilgili ay/aylar için düzenlenecek ancak Kuruma verilmeyecektir. Söz konusu belgeler Kanunun 86’ncı maddesinin ikinci fıkrasında öngörülen süreyle işverence saklanacaktır. Eksik çalışmaya ilişkin bilgi ve belgelerin Kurumca istenilmesi halinde ibraz edilmesi ise zorunlu olacaktır.

    İlgili bilgi ve belgelerin Kurumca yapılan tebligata rağmen ibraz edilmemesi veya ibraz edilen bilgi ve belgelerin Kurumca belirlenecek usul ve esaslara uygun düzenlenmemiş olması halinde geçersiz sayılarak, Kanunun 86’ncı maddesinin beşinci fıkrasına göre işlem yapılacaktır.

    Kamuoyuna saygıyla duyurulur.


    Kaynak: SGK, İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerik549 Yenilene fonu direkt ortaklara dağıtılabilir mi?
    Sonraki İçerikŞahıs firması olan kişi aynı anda başka bir şahıs firmasında çalışabilir mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz