Ana Sayfa Çalışma Hayatı Part-time çalışan personellerin nakdi ücret desteği başvurusu kaç gün üzerinden yapılmalıdır?

Part-time çalışan personellerin nakdi ücret desteği başvurusu kaç gün üzerinden yapılmalıdır?

2242
0

Kahvehane işi ile iştigal eden mükellefimiz 16 Mart 2020 tarihinden beri faaliyeti durmuştur. Bu iş yerinde ayda 15 gün çalışan sadece 1 sigortalı çalışanı var. Bu işçi de K.Ç.Ö. hak etmediği için, nakit ücret desteğine başvurmak istiyoruz. 17 Nisan’dan sonra nakit ücret desteği için 14 günlük mü yoksa kısmi süreli olduğu için 7 günlük mü başvurmamız gerekiyor?

Nisan ayı için kısmi süreli yani işçinin o tarih aralığında fiili çalışma süresi kadar başvurulması gerekmektedir. Kısmi çalışma ve pandemi ücretsiz izin birlikte gerçekleşeceği için 29 kod kullanılması gerekmektedir.

Kısa çalışma ödeneğine başvurduğumuz şirketimizde bazı işçiler tam mesai çalışıyor bazıları yarım mesai çalışıyor. Bazı personeller KÇÖ’den yararlanıyor bazıları yararlanmıyor. Sgk bildirgesinde belge türünde 01 Tüm sigorta kollarına tabi çalışanlar 40 Kısa çalışma ödeneği alanlar diye kısım var. Kısa çalışmadan yararlanmayan personel için 01 kodu ile Kısa çalışmadan yararlanan personel içinse 40 kodu ile mi bildirim yapmak gerekiyor?

Kısa çalışmadan yararlananlar 18 kod ile bildirilmelidir.


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikResmi Rezerv Varlıkları Nisan 2020’de %6,3 azalarak 86,3 milyar ABD doları düzeyinde gerçekleşti
Sonraki İçerikİş Sözleşmelerinin Fesih Halinde Hangi SGK İşten Çıkış Kodları Kullanılmalıdır?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz