Ana Sayfa Mevzuat Özvarlığı negatife dönmüş olan şirketlerde sermaye artışı nasıl yapılmalıdır? 

Özvarlığı negatife dönmüş olan şirketlerde sermaye artışı nasıl yapılmalıdır? 

Özvarlığı negatife dönmüş şirketlerde sermaye artışı nasıl yapılır? Sigorta acentesi firmanın internetten poliçe satışı için sermayesi en az 300.000 TL mi olmalı?

569
0

Şirket ortağınınım alacağını sermayeye eklemek sureti ile sermaye arışı yapmak istiyorum. Şirketin özvarlığı geçmiş yıl zararlarından sebep negatife düşmektedir. Sermaye öz varlık içeresinde korunamamış oluyor. Raporda bunu hangi ifade ile belirtmem gerekmektedir?

Sermayenin ödenmiş olduğu ve özvarlıkları içinde hangi oranda korunuyor ise veya eksi … TL olduğundan korumadığı açık ifadesi ile belirtmeniz gerekir.

Sermaye artışında limit ve ödenmesi zorunlu miktar için İTO’nun web sayfasında örneklemelere yer verilmiştir.

Sigorta acentesi firmanın internetten poliçe satışı için sermayesi en az 300.000 TL mi olmalıdır?

Sermaye şirketlerinde sermaye minimum limited şirketlerde on bin, anonim şirketlerde ise elli bin TL’dir.

Sigortacılık mevzuatına tabi firmalarla ilgili bilgilerin TOBB web sayfasından veya İTO sigorta işlemleri departmanı ile iletişim kurulmasının faydalı olacağı değerlendirilmektedir.


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikKDV oranlarında yapılan indirimlere ilişkin açıklamalar (31.7.2020-31.12.2020 Arası)
Sonraki İçerikKimler KDV mükellefiyeti açmak zorundadır?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz