Ana Sayfa Çalışma Hayatı Özel okullarda rapor getirmeden gelmeyen öğretmenin mazeret izni var mı?

    Özel okullarda rapor getirmeden gelmeyen öğretmenin mazeret izni var mı?

    954
    0
    Özel okullarda rapor getirmeden gelmeyen öğretmenin mazeret izni var mı? Varsa kaç gün? ve bunu nasıl belgeleriz? Bunu bordroda maaşından düşecek miyiz?

    Mazaret izinleri iş sözleşmesinde tanımlanmış olması gerekmektedir. 4857 sayılı yasa içinde tanımlanan izinlere tekabül eden bir açıklaması yoksa ve sözleşmesinde de hüküm bulunmuyor ise işe gelmeme olarak değerlendirilmelidir.


    4857 Sayılı Kanunu 

    İŞ KANUNU

    Mazeret izni

    Ek Madde 2 – (Ek: 4/4/2015-6645/35 md.)

    İşçiye; evlenmesi veya evlat edinmesi ya da ana veya babasının, eşinin, kardeşinin, çocuğunun ölümü hâlinde üç gün, eşinin doğum yapması hâlinde ise beş gün ücretli izin verilir.

    İşçilerin en az yüzde yetmiş oranında engelli veya süreğen hastalığı olan çocuğunun tedavisinde, hastalık raporuna dayalı olarak ve çalışan ebeveynden sadece biri tarafından kullanılması kaydıyla, bir yıl içinde toptan veya bölümler hâlinde on güne kadar ücretli izin verilir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikÇalışma iznim çıktıktan sonra ikamet izni almam gerekli mi?
    Sonraki İçerikNihai tüketiciye düzenlenen faturalarda kısmi tevkifat uygulanır mı?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz