Ana Sayfa Vergi Özel entegratör ile e-fatura uygulamasını kullanan firmalar kişilerin isteğine göre fatura düzenleyebilir...

    Özel entegratör ile e-fatura uygulamasını kullanan firmalar kişilerin isteğine göre fatura düzenleyebilir mi?

    554
    0
    Logo kullanan mükellef banka teminat mektubunu müşteriye fatura edecek. Fakat Logo 350’den sonra seçenek vermiyor. Bu istisna türü ise 351 olarak geçiyor. Acaba bu fatura nasıl kesilir? 350 ve açıklama mı yapmak lazım, elle kesilebilir mi? 

    Özel muhasebe programlarının işleyişini ve kodunu biz bilemeyiz. Programcı ile görüşünüz. Düzenlenecek faturalar; alıcı vergi mükellefi ise 5.000 TL ye kadar Kâğıt veya e-arşiv 5.000 TL’nin üstünde ise e-arşiv fatura düzenlenir. 

    E-fatura mükellefleri; alıcı e-fatura mükellefi ise Fatura; e- fatura şeklinde düzenlenir. Aksi durum da e-arşiv fatura düzenlenir.


    Bir mükellefimiz hediyelik eşya gönderen bir e-ticaret platformunda ürün satıyor. 
    Bu platform; ödemeyi gönderen kişi yaptığı halde, gönderici kişinin bilgilerini bize vermiyor. Gönderici kişi de ürünün faturasının alıcıya gitmesini istemiyor. Burada hediyelik eşyanın sadece alıcı bilgilerini görebiliyoruz. E-ticaret mükelleflerinin e-arşiv fatura düzenleme zorunluluğunu var. Bu durumda ürünün sevkiyatını ne ile yapabiliriz. Faturayı ve irsaliyeyi kime kesmemiz gerekir?

    Vergi uygulamalarında keyfilik olmaz Alıcın bilgileri faturada olması gerekir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerik2019 yılında 75.683 olan Kapasite Rapor sayısı, 2020 yılında %4,7 artışla 79.221 oldu
    Sonraki İçerikTürkiye’nin petrol üretimi 2020’de 1,5 milyon varil arttı

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz