Ana Sayfa İstatistik Oyun sektöründeki start-up’lara son 10 yılda 426,7 milyon lira destek verildi

Oyun sektöründeki start-up’lara son 10 yılda 426,7 milyon lira destek verildi

619
0

Türkiye’de ilk “unicorn”un oyun sektöründen çıkması gözleri oyun geliştirme sektörüne çevirdi.

Sektör, çeşitli mekanizmalarla sunulan desteklerden aldığı güçle dünyada ilgi gören oyunlara ve önemli ekonomik başarılara imza atıyor.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, uzun süredir oyun geliştirme sektörüne destek sağlıyor.
TÜBİTAK Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı ile KOSGEB destekleri, sektörün gelişiminde kullanılıyor.

Bakanlık, bağlı ve ilgili kuruluşlarla oyun sektöründeki start-up’lara yönelik son 10 yılda 426,7 milyon lira destekte bulundu.

Bu kapsamda, Ar-Ge desteği olarak 92 start-up’a 292 milyon lira vergi ve SGK desteği sağlanırken, TÜBİTAK kanalıyla 77 start-up’a 76 milyon lira, 8 üniversiteye 3,5 milyon lira katkı verildi.

Kalkınma ajansları 5 proje için 17 milyon lira, KOSGEB de 67 KOBİ’ye 1,2 milyon lira destekte bulundu. Rekabetçi Sektörler Programı kapsamında ise bir projeye 37 milyon lira katkı sağlandı.


Kaynak: T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Duyurusu 03.06.2020
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikEşinin iş yerinde sigortalı çalışan eş ve çocuğu asgari geçim indirimi alır mı?
Sonraki İçerikNakdi ücretsiz izin desteği başvurusu için kısa çalışma ödeneğine başvuru yapmak gerekiyor mu?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz