Ana Sayfa SGK Oturma izni olan yabancı kişi limited şirket ortağı olduğunda çalışma izni almalı...

    Oturma izni olan yabancı kişi limited şirket ortağı olduğunda çalışma izni almalı mıdır?

    639
    0

    Azerbaycan uyruklu süreli oturma izni olan bir kişiye limited şirket kurduğumuzda veya şahıs işletmesi kurduğumuzda çalışma izin belgesi alma şartı var mıdır?

    Her iki şekildede çalışma izni alınmalıdır.

    Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına göre yabancı uyruklu gerçek veya tüzel kişiler, ülkemizde tesis edilecek bir yatırımın pay sahibi olabilirler.

    Pay sahibi olan yabancı uyrukluların fiili olarak işletmede görev almaması durumunda çalışma izni almaları zorunlu değildir.

    Ancak kişinin işletmede çalışması halinde çalışma izni almaları zorunludur.

    Aynı şekilde yabancı uyruklu kişinin şirketi temsile yetkili müdür olması durumunda çalışma izni alması zorunludur.

    Çalışma izni ile çalışan yabancılar iş yerlerini değiştirebilirler mi?

    Yabancılara çalışma izinleri belirli bir işyeri ve adreste çalışmak üzere verilmekte olup, yabancının bu işyerinden ayrılması halinde izin geçerliliğini yitirmektedir. Bir işverenin yanında çalışma izni bulunan bir yabancının aynı izinle başka bir işyerinde çalışabilmesi mümkün bulunmadığından, yeni işvereninin Bakanlığa çalışma izin başvurusunda bulunarak kendi işyerinde çalıştırmak üzere yeni bir çalışma izni alması gerekmektedir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikUluslararası Taşımacılık İstisnasında Bedelin Döviz cinsinden hesaplanması
    Sonraki İçerikDöviz üzerinden düzenlenen faturada teslim bedelinin belirlenmesi

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz