Ana Sayfa Muhasebe Oto yedek parça ticareti yapan şirketin aldığı ikinci el binek otonun KDV’si...

    Oto yedek parça ticareti yapan şirketin aldığı ikinci el binek otonun KDV’si direkt gider yazabilir miyiz?

    49
    0

    Yedek Parça Alım Satım faaliyetiyle uğraşan firma ikinci el binek otomobil aldı. Faturadaki KDV’yi direkt gider yazabilir miyiz?

    Kanunda indirilemeyecek KDV İŞİN MAHİYETİNE GÖRE gider veya maliyet unsuru olarak dikkate alınabilmektedir diye yazıyor. Ancak; KDVGUT III.C/2. İndirilemeyecek KDV bölümünde Gider yazılması hususu sadece Binek Oto işletmeciliği/kiralama yapan firmaların işletme/kiralama amacı dışında aldıkları Binek Otomobiller için yapılacağına dair örnek verilmiş.. Diğer firmalar gider yazabilir mi ?

    İŞİN MAHİYETİ Binek oto işletmeciliği/kiralama ise KDV Gider yazılabilir. Diğer işleri yapan firmalar gider yazamaz mı ?

    İkinci El Binek otomobilin satın alınmasında 2023 yılında her bir otomobil için KDV tutarının en fazla 690.000 TL’si ticari kazancın tespitinde gider olarak dikkate alınacaktır. Aşan kısım KKEG olarak işlem görecektir.


    Sıfır Alınan Binek Otolar İle İlgili Hadler;

    2024 Binek Oto Aylık Kira Gider Yazma Sınırı 26.000 TL,

    ÖTV ve KDV direkt gider yazma sınırı 690.000 TL,

    Amortisman gider yazma sınırı 790.000 TL oldu.

    İlgili Tebliğ için TIKLAYINIZ…

     


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikAynı adreste birden fazla şirket faaliyet gösterebilir mi?
    Sonraki İçerikStok düzeltmesi sonrası özkaynaklardaki tutar sermayeye eklenebilir mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz