Ana Sayfa Vergi Ortak olmayan A.Ş. yönetim kurulu üyesi bordroda gösterilecek mi?

    Ortak olmayan A.Ş. yönetim kurulu üyesi bordroda gösterilecek mi?

    2
    0

    A.Ş.’lerde ortak olmayan yönetim kurulu üyesi SGK’lı olmaz zorunda mıdır?

    A.Ş.’nin sevk ve idaresinde görevli olan yönetim kurulu üyelerinin fiili çalışmaları nedeniyle 4/1-a statüsünden bordroya dahil edilmeleri zorunluluktur. Bu kişiler de şirketin ücret bordrosunda yer alması ve diğer ücretliler gibi kendilerine ödenecek ücretler üzerinden SGK Primi, İşsizlik Sigortası Primi, gelir vergisi ve damga vergisi kesintisi yapılması gerekmektedir.

    A.Ş. Yönetim kurulu üyesi olan ve aynı zamanda şirkette fiilen bu görevi ifa eden kişinin sonradan şirket hissedarı olması durumunda kendisine ödenen ücretler yine ücret bordrosuna dahil edilecek ancak SGK statüsü 4/1-b olacak ve primi kişinin kendisi tarafından ödenecektir.

     

     


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikŞahıs firmasını kapatıp aynı yıl içinde tekrar açılış yapanlar önceki zararı kullanabilir mi?
    Sonraki İçerikMahkeme kararına istinaden ödenen iş güvencesi tazminatları gider yazılabilir mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz