Ana Sayfa Muhasebe Öğretim görevlisi olan bir mali müşavir aynı anda büro faaliyetinde bulunabilir mi?

Öğretim görevlisi olan bir mali müşavir aynı anda büro faaliyetinde bulunabilir mi?

Öğretim görevlisi olan bir mali müşavir aynı anda büro faaliyetinde bulunabilir mi?

3166
0

Kiralamış olduğu bürosunda SMMM faaliyetini sürdüren meslektaşımdan bürosunun bir kısmını kendisinden kiralayarak SMMM faaliyetine başlayabilir miyim?

Kiralayarak SMMM faaliyetine başlayabilir.

Bir üniversitede Öğretim Görevlisi olarak çalıştığım süre YMM sınavına girebilmek için geçerli sayılabilir mi. Yani örneğin 10 yıl Öğretim GÖREVLİSİ olarak üniversitede ders verdikten sonra YMM sınavına girebilir miyim? Bir diğer sorum ise, Öğretim GÖREVLİSİ iken müşavirlik ofisi açabilir miyim?

YMM olma şartları 3568 sayılı yasanın 9. maddesinde sayılmıştır.

Madde hükmüne göre SMMM olan öğretim üyesi; 10 yıl “hukuk, iktisat, maliye, işletme, muhasebe, bankacılık, kamu yönetimi ve siyasal bilimler dallarında öğretim üyeliği veya görevliliği yapmış olanların bu hizmetlerinde geçen süreleri serbest muhasebeci malî müşavirlikte geçmiş süre olarak kabul edilir.” hizmet yapması gerekir. Kadrolu Öğretim üyesi (Bir işverene bağlı olarak çalışan) Aynı zamanda büro faaliyetinde bulunamaz.


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikVergi Usul Kanunu Genel Tebliği’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ Taslağı Hazırlandı
Sonraki İçerikVasiyet alacaklısı ve kanuni mirasçının aynı mal ile ilgili olarak veraset ve intikal vergisi yükümlülüğü nedir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz