Ana Sayfa Çalışma Hayatı Noterden İşe Gelmediğine Dair İhtarname Gönderdiğimiz Personelimizin Çıkışını Hangi Kod İle Yapmalıyız?

Noterden İşe Gelmediğine Dair İhtarname Gönderdiğimiz Personelimizin Çıkışını Hangi Kod İle Yapmalıyız?

Noterden İşe Gelmediğine Dair İhtarname Gönderdiğimiz Personelimizin Çıkışını Hangi Kod İle Yapmalıyız?

707
0

3 aydır şirketimizde çalışan elemanımız hiç haber vermeden üst üste üç gün işe gelmedi. Noterden iş sözleşmesi feshi ihbarnamesi gönderdik. Noter adresinde tebligat belgesinde Muhtara iade edilmiş. Noter Tekrar mavi zarf ile tebliğ edelim demiş. Bu arada 15 gün süre geçti Çalışandan hiç bir haber yok. Tekrar mavi zarf tebligat yapmadan işten çıkışını verebilir miyiz? Birde çıkış kodu olarak ne yazmamız gereklidir?

Bu işçinin ihbar öneli 2 hafta olup bu sürede dolduğunu anlamaktayım. Bildirimin yazılı olarak yapılması, Fesih sebebinin açık ve kesin bir şekilde belirtilmesi, İşçinin yeterliliği ve davranışları sebebiyle yapılan fesihlerde işçinin savunmasının alınması gereklidir.

Tebliği almayan işçinin 25/II işe gelmeme maddesinin belirtilerek geriye doğru çıkışı yapılmalıdır.

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikEl Emeği İle Yapılan Bibloların Satışları Esnaf Muaflığı Kapsamında Mıdır?
Sonraki İçerikYabancı Şirketler Türkiye’deki Şirketlerinde İstedikleri Kadar Yabancı Personel Çalıştırabilir Mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz