Ana Sayfa SGK Normalleşme teşvikinden ne zamana kadar faydalanabiliriz?

    Normalleşme teşvikinden ne zamana kadar faydalanabiliriz?

    Kısa Çalışma Ödeneği 2021-Nisan-Haziran arasında da uygulanacak

    482
    0

    30.09.2021 tarihinde KÇÖ’sü biten firmamız normalleşme teşvikinden faydalanmaktaydı (7252 sayılı teşvik) sgk işveren sistemine girdiğimizde bitiş tarihine 2021/03 uyarısı vermektedir. Hazirana kadar sanırım bu durumda faydalanamayacağız?

    Normalleşme teşviki kapsamında işlem gören bir sigortalının, tekrardan Kısa çalışma/nakdi ücret desteği uygulamasından yararlanmaya başlaması durumunda teşvik durdurulur. Bu durumda sigortalı KÇÖ/NÜD almaya başlar. 

    Sigortalının KÇÖ/NÜD uygulaması sona erdiğinde sigortalı kalan süre kadar normalleşme teşvikinden yararlandırılabilir. 

    Normalleşme teşviki KÇÖ/NÜD uygulamalarının sonlandırıldığı ayı takip eden aydan itibaren başlatılmaktadır ve 3 ay olarak uygulanmaktadır. 

    2 Aralık 2020 tarihli ve 31322 sayılı Resmî Gazete ‘de yayımlanan 3246 Karar Sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile 4447 sayılı İşsizlik Sigortası Kanunu’nun geçici 26 ncı maddesi kapsamında uygulanan 7252 kanun numaralı Normalleşme Teşviki 31/12/2020 tarihinden 30/06/2021 tarihine kadar uzatılmıştır.

    _______________________________________________________________________

    Mart sonunda KÇÖ’si biten işçiler için, Nisan-Haziran uzatma dönemi için İŞKUR’a yeni başvuru yapılacak mı? Yoksa otomatik olarak uzayacak mı

    • 2021 Mart ayında uzatma kapsamında kısa çalışma ödeneği ödenen bildirgeler için otomatik uzatma işlemi yapılmıştır. Merkezden yapılan bu uzatma işlemi, daha önce uzatma talebinde bulunmuş ve bitiş tarihi 31/3/2021 olan bildirgelerin bitiş tarihi 30/6/2021 tarihine çekilmek ve 2021 Nisan ve sonrası için haftalık çalıştırılmayacak saati 0 (sıfır) olarak güncellenmek suretiyle yapılmıştır. Ayrıca söz konusu bildirgeler otomatik onaylama işlemine tabi tutulmuş olup, takibi menü- otomatik işlemler ekranından takip edilebilecektir. 
    • İşverenlerden 2706, 2810, 2915, 3134, 3317 veya 3556 sayılı CBK’lar uyarınca uzatma işleminden yararlanmamış olanların söz konusu (3910 sayılı CBK) uzatma işleminden yararlanmak istemeleri halinde yeni bildirge girilmek suretiyle işlem yapılması gerekmektedir. 

    Ancak, girilecek yeni bildirgenin kısa çalışma başlama tarihinin ayın birinci günü olması gerekmekte olup, hiçbir şekilde bildirgenin bitiş tarihinin 30.06.2021 tarihini geçmemesi gerekmektedir. 

    • Yine bu kapsamda işlem yapılan bildirgelere ilişkin kısa çalışma ödeneği süresinin tamamı işsizlik ödeneği süresinden mahsup edilmeyecektir. 

    İŞKUR meslek danışmanı iletişime geçecek ve otomatik düzenlenecektir. 

    Ancak işyerine ait oran excelin İŞKUR’a gönderilmesi sağlıklı olacaktır.


    Kaynak: İsmmmo
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikMali müşavirler sokağa çıkma kısıtlamasında müşterilerine gidebilir mi?
    Sonraki İçerikİstirahatli personelin SGK bildirgesinde raporlu olduğu günleri SGK’lı gösterebilir miyiz?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz