Ana Sayfa Çalışma Hayatı Nisan ayında kısa çalışma ödeneğine başvuru yaptığımız ve hak kazanamayan personellerimiz için...

Nisan ayında kısa çalışma ödeneğine başvuru yaptığımız ve hak kazanamayan personellerimiz için ilk yedi gün yarım ücret ödeyecek miyiz?

672
0

Firmamız 1 Nisan itibariyle Kısa Çalışma Ödeneğine başvurdu. Hak kazanamayan personelimizin 17.04.2020 itibariyle 14 gün ücretsiz izin girişi SGK sisteminden oluşturuldu. Nisan ayı bordrosunda hak kazananlar gibi 7 prim günü ve 7 yarım ücret uygulaması yapılması gerekecek mi? 1 Nisan’dan itibaren ücretsiz izinli mi sayılacaktır?

4447 Sayılı işsizlik Kanunu Ek 2. maddesi uyarınca “Zorlayıcı sebeplerle kısa çalışma yapılması halinde, kısa çalışma ödeneği ödemeleri 4857 sayılı Kanunun 24 üncü maddesinin (III) numaralı bendinde ve aynı Kanunun 40 ıncı maddesinde öngörülen bir haftalık süreden sonra başlar.” ile 4857 Sayılı İş Kanunu 40. maddesinde “24 ve 25 inci maddelerin (III) numaralı bentlerinde gösterilen zorlayıcı sebepler dolayısıyla çalışamayan veya çalıştırılmayan işçiye bu bekleme süresi içinde bir haftaya kadar her gün için yarım ücret ödenir” hükümleri yer almaktadır. Bu hükme kçö alanlar ve almayanlar hepsi dahildir.

Nakdi ücret desteğine başvuru 17.04.2020 öncesi 01.04.2020 – 07.04.2020 yarım ücret aphb bildirim 7-17.04.2020 ücretsiz izin ve 17-30.04.2020 nakdi ücretsiz izin destek kod 29 bildirim olmalıdır.


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikMücbir sebep kapsamında olmayan firmalar beyannamelerini süresinde beyan etmeye devam mı edecektir?
Sonraki İçerikKısa çalışma ödeneğinden faydalanılacak gibi SGK bildirim yapan firma eksik gün nedeni düzeltilebilir mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz