Ana Sayfa YAZARLAR-YENİ Nihai Hedef Olarak “Kurumsal Gelişim ve Büyüme”

Nihai Hedef Olarak “Kurumsal Gelişim ve Büyüme”

804
0

İş yerlerimizde kişisel gelişim; yönetici gelişimi ve ekip olma başlıkları altında çeşitli programlar düzenleniyor. Sürekli katılıyoruz; çalışanlarımızın katılımını teşvik ediyoruz. Benzer konuları farklı seslerden dinlerken eğitimin anlık memnuniyetini ölçüyoruz. Genellikle tam puana yakın memnuniyet…

Kurumsal gelişim ve büyüme alanı ülkemizde pek tartışılan bir konu değil? Neden acaba? Acaba kurumsal gelişim çözümlemelerinden ve bütünleşik yapısından mı çekiniyoruz?

Kişisel gelişim ve yönetici geliştirme eğitim programları kurumsal gelişim ve büyümeye ne düzeyde katkı sağlıyor? Şirketlerimizdeki eğitim birimlerinin yaptığı veya yaptırdığı eğitim ve gelişim tasarımlarının kurumsal gelişim bağlamında incelenmesi gerektiğini düşünüyoruz.

Farkındalık” düzeyindeki eğitim uygulamaları ile durumu idare etmek yalnız başına çözüm olamaz. Şirket içi veya sektörel vakaları kullanan ve kariyer gelişimi ile ilişkilendirilmiş işe uyum ve gelişim programları tasarımlamalıyız. Asıl o zaman kurumsal gelişim ve büyümeyi sağlayacak yolda ilerliyoruz diyebiliriz. Aslında kısaca söylemek gerekirse kurumsal gelişimin amacı kurumsal etkililiği ve kurumsal sağlığı sağlamak ve sürekli kılmaktır.

Kurumsal etkililik; kurumsal beceriler, sonuçlar ve performans geliştirme; kurumsal hedefleri başarma üzerine odaklanır.

Kurumsal sağlık; çalışma yaşamının kalitesi, liderlik geliştirme, uyumlu takım çalışması, kültürel yapı, süreçler ve kurumsal değişime uyum ve yönetme becerisi üzerine odaklanır.

Eğitim ve gelişim uygulamaları da dahil tüm kurumsal gelişim çözümlemeleri;

  • Kurumların etken ve etkili çalışmalarına katkı sağlamalıdır.
  • Çalışanlar ve kurumsal bünye için en iyi çalışma ortamı sağlayarak katkı sağlamalıdır.
  • Kurum içi öğrenme, gelişim ve uyum fırsatları oluşturmalı ve yeterliliği artırmalıdır.
  • Değişimi yönetim becerisini geliştirmelidir.

İş yaşamım süresince gözlemlediğim hep parçalar ile ve günlük işler ile uğraşıyor olduğumuz yönündedir. Bütünleşik bir bakış açısı ile kurumsal gelişim çözümlemeleri düşünmüyoruz. Belki vakit bulamıyoruz ya da yoğunlaşamıyoruz. AA Kurumsal Gelişim olarak elektronik ortamda etkileşimli bir paylaşım sağlamayı amaçlıyoruz. Amacımız kurumlarınıza sizler ile birlikte bütünleşik çözümler sunmak ve anlamlı gelişimler sağlamaktır. “Kurumsal Gelişim Çözümlemeleri” ve “Tecrübelerimiz ve Öğrettikleri” web alanlarında yayınlanacak bilgilendirme ve yönlendirme yazılarını yol haritanızı oluşturmada rehber olarak kullanabileceksiniz.

Biliyoruz; zor bir görev edindik. Ama sizler ile birlikte güzel işler yapacağımıza eminiz. Etkileşimli paylaşım içerisinde kalabilmek adına sizlerin değerlendirmelerini ve taleplerini bekliyor olacağız. Paylaşımlarınız bizleri yüreklendirecek ve daha fazla isteklendirecektir.

Temel odak alanımız “Kurumsal Gelişim ve Büyüme” konuları olacaktır. Temel odak alanımıza katkı sağlayan tüm süreçler bizim ilgi ve çalışma alanlarımızdır.

Dr. Öğr. Üyesi Ayhan ARTAR
AA Kurumsal Gelişim Hizmetleri A.Ş.

 


Kaynak: https://www.aagelisim.com.tr/bizden-size/ogrendiklerimiz/4/nihai-hedef-olarak-kurumsal-gelisim-ve-buyume
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikŞirket kredi kartına ait harcamaları ortaklar hesabında takip edebilir miyiz?
Sonraki İçerikTeknoloji geliştirme bölgelerinde dövizli teslimlerden kaynaklı kur farkı kazançları istisna kapsamında mıdır?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz