Ana Sayfa Vergi Nevi değişikliği yapan e-Fatura mükellefleri ne zamana kadar eski unvanları ile e-fatura...

Nevi değişikliği yapan e-Fatura mükellefleri ne zamana kadar eski unvanları ile e-fatura düzenlemeye devam edebilir?

1843
0

900.000 TL değerindeki faturayı e-fatura olarak nasıl düzenleyeceğim?

E-fatura mükellefiyseniz fatura düzenleme usul ve esaslarına göre e-fatura ekranlarından; fatura düzenleyeceğiniz mükellefte e-fatura mükellefiyse düzenleyebilirsiniz.

Çalışmakta olduğumuz işletmelerden bir tanesi tür değişikliği yaparak limited şirketken anonim şirket oldu. Geçiş sürecinde limited şirket adına düzenlenen e-faturaları karşı taraf A.Ş. hesaplarına dahil ederek yeni vergi kimlik numarası ile BA bildireceğini söylüyor. Tür değişikliği nedeniyle bizim de e-faturaları A.Ş. hesabına işlememiz doğru olur mu?

e-Fatura uygulamasına kayıtlı bir kullanıcı, nevi değişikliğine gitmesi halinde 15 gün içerisinde, nevi değişikliğine ilişkin ticaret sicil gazetesinin fotokopisi ve durumu izah eden bir dilekçe ile Gelir İdaresi Başkanlığı’na posta yoluyla, yeni unvana ait mali mühür temini için Kamu Sertifikasyon Merkezine elektronik ortamda başvurması gerekmektedir. Nevi değişikliğine giden mükellefler yeni mali mühürlerini temin edene kadar, e-Fatura Uygulamasından eski Vergi Kimlik Numarasına ait unvan ve mali mühür ile yararlanmaya devam edeceklerdir.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Düzenlediğimiz e-Fatura ve e-Arşiv Faturayı irsaliye olarak kullanılabilir miyiz?

E-Fatura mükellefleri düzenledikleri faturaları arşivlemek zorunda mıdır?

E-Faturada KDV muafiyet kodunu elle yazamaz mıyız? İstisna Kodunu seçmek zorunda mıyız?

Önceki İçerikİki Tam Yıl Süreyle Sahip Olunan Taşınmazların Satışında KDV uygulaması
Sonraki İçerik2019 Takvim Yılına Ait Şeffaflık Raporlarına İlişkin Duyuru

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz