Ana Sayfa SGK Ne Yapın Edin! SSK Priminizi Ödeyin!

    Ne Yapın Edin! SSK Priminizi Ödeyin!

    1857
    0

    1- SSK PRİMİNİ ÖDEMEK NEDEN BU KADAR ÖNEMLİ?
    Başlıkta geçen SSK Priminin mutlaka ödenmesi işyerlerinin tahakkuk eden SSK Primlerini mutlaka ödemesine ilişkindir. Nedenine gelince, bilindiği üzere birkaç yıldır, SSK’lı ve İşyeri bazında getirilmiş olan çeşitli destekler var.

    Örneğin, SSK Prim ödemesini vadesinde ödeyen işyerleri %37,5 civarında olan SSK Primlerini “5” puanlık indirimle %32,5 olarak ödüyor.  Vadesinde ödeme yapamayanlar bu indirimden faydalanamıyor.

    Örnek hesaplama aşağıda belirtilmiştir.
    SSK Prim Matrahı               : 12.794,00 TL
    SSK Prim Tutarı                :   4.797,75 TL
    “5” puanlık indirim           :      639,70 TL
    Ödenecek Tutar                 :   4.158,05 TL

    Örnekte görüldüğü üzere “5” puanlık indirim sayesinde 4.797,75 TL olan SSK Primi (SSK+İşsizlik) 639,70 TL’lik indirim sonrası 4.158,05 TL’na düşmüştür. İndirim Oranı yüzde olarak ifade etmek gerekirse %13 civarındadır.

    2- SSK GECİKME ZAMMI % 14,5’A DENK GELİYOR!
    Yukarıdaki örnekte görüleceği üzere SSK Primi vadesinde ödenmediği takdirde “5” puanlık indirimin Yüzde ile ifade edilirse %13’lük indirimden faydalanılamıyor. Üstüne %1,4 oranında da aylık gecikme zammı ödendiğinde ilk ay için %14,5 civarında fazla bir maliyete katlanılmış olunuyor.

    3- SSK’YA BORCUNUZ VARSA 6183’E GÖRE HEMEN YAPILANDIRIN!
    SSK’ya olan prim borçlarınızı eğer Af Kanunu kapsamında yapılandırdıysanız ve aynı zamanda af kanuna girmeyen borçlarınızı da ödediyseniz veya 6183 sayılı kanuna göre taksitlendirdiyseniz, bu işlemlerden sonra vadesi geçmiş herhangi bir SSK Prim borcunuz kalmadıysa bu avantajdan faydalanabilirsiniz.

    Eğer, Af kapsamında taksitlendirdiğiniz borçların dışında, vadesi geçmiş prim borcunuz varsa hemen bağlı olduğunuz SGK şube müdürlüğüne gidip 6183 sayılı kanun kapsamında yapılandırma yapınız ve prim indiriminden faydalanınız.

    Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

    Önceki İçerikGerçek Usulde Vergilendirildiği İşini Terk Eden Mükellefler Yeniden İşe Başlamaları Halinde Basit Usulde Vergilendirilebilir mi?
    Sonraki İçerikBireysel Emeklilik Sisteminden Elde Edilen Gelirler Nasıl Vergilendirilecektir?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz