Ana Sayfa Muhasebe Nace kodu seçilirken özel izin alınması gerekir mi?

    Nace kodu seçilirken özel izin alınması gerekir mi?

    1375
    0
    Yeni bir şirket kuruluşu yapacağım ancak aşağıdaki nace kodlarından birini seçmek istiyorum. Bu nace kodları özel izne tabi midir? Bunları kontrol edebileceğim bir yer var mı acaba? 
    41.20.02 İkamet amaçlı binaların inşaatı (müstakil konutlar, birden çok ailenin oturduğu binalar, gökdelenler vb.nin inşaatı) (ahşap binaların inşaatı hariç) 
    41.10.01 Bina projelerinin geliştirilmesi (satışa yönelik bina projeleri için mali, teknik ve fiziksel araçların bir araya getirilmesi suretiyle konut veya diğer amaçlı kullanıma yönelik bina projelerinin organize edilmesi) (yapı kooperatifleri hariç) 
    41.20.05 Mevcut ikamet amaçlı olan veya ikamet amaçlı olmayan binaların yeniden düzenlenmesi veya yenilenmesi (büyük çaplı revizyon) 
    41.20.01 İkamet amaçlı olmayan binaların inşaatı (fabrika, atölye vb. sanayi üretimini amaçlayan binalar ile hastane, okul, otel, işyeri, mağaza, alışveriş merkezi, lokanta, kapalı spor tesisi, cami, kapalı otopark, tuvalet, vb. inşaatı)

    Kuruluşta tek nace kodu seçilmesi gerekiyor.

    Nace kodu seçilirken izin aranmamakta olup asıl faaliyetinize uygun olması zorunluluğu bulunmakta olup www.ito.org.tr den (ticaret odası) bakılabilmektedir. 


    Mükellefimiz Fatih ilçesinde hediyelik eşya dükkânı işletmektedir. Şahıs firmasıdır ve Vergi levhası nace kodu 47.78.04 olarak geçmektedir. Bu işletme pandemide alınan tedbirler dolayısı ile uzun süredir gelir elde edemediğinden hediyelik eşyanın yanında lokum-kuruyemiş vs. ürünlerde ekleyerek hafta sonu paket servise karar vermiştir. Vergi dairesine bildirimde bulunması gerekir mi?

    Yapılan ticari faaliyetin yanı sıra başka faaliyette bulunulması halinde nace kodu değişikliği yapılması gerekir. Bürokratik işlemler için VD den bilgi alınız.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikSermaye artırımı hizmeti için anonim şirkete düzenlenecek makbuzda KDV tevkifatı yapılmalı mıdır?
    Sonraki İçerikSosyal medya danışmanlığı için vergi mükellefi olmayan kişilere yaptığımız ödemeleri gider pusulası ile kayıtlarımıza alabilir miyiz?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz