Ana Sayfa Çalışma Hayatı Mutluluk Avantajı: İş Yerinde Mutlu Olmak Performansı Artırıyor!

    Mutluluk Avantajı: İş Yerinde Mutlu Olmak Performansı Artırıyor!

    1361
    0

    Nörologlar Richard Davidson ve V.S. Ramachandran ve psikolog Shawn Achor tarafından yapılan çalışmalar mutluluğun iş performansını artırdığını kanıtlıyor.

    Amerikan Psikoloji Birliği’ne (APA) Göre:
    “İş stresi, işe devamsızlık, azalan üretkenlik, personel değişim oranı ve doğrudan tıbbi, yasal ve sigorta ödemeleriyle beraber Amerikan ekonomisine yılda yaklaşık 300 milyar dolar kaybettiriyor.”

    İŞ YERİNDE STRESİN BAZI SEBEPLERİ:
    Düşük maaş, aşırı iş yükü, ilerleme için imkan azlığı, ilgi çekici olmayan iş, sosyal destek eksikliği, işle ilgili kararlar üzerinde yeterince kontrole sahip olmamak, yönetimin çelişen istekleri ya da belirsiz performans beklentileri.

    Shawn Achor açıklıyor:
     “İşte başarının %25’ini IQ seviyesi,  %75’ini iyimserlik ve sosyal destek seviyeniz belirliyor.”

    “Birinin şimdiki zamanda olumluluk derecesini yükseltebilirseniz, beyni mutluluk avantajı dediğimiz olayı deneyimliyor, yani beyni negatif düşüncede, nötr ya da stresli halinden çok daha başarılı performans sergiliyor.”

    MUTLULUK AVANTAJI NE DEMEK?
    *
    Zekanız, yaratıcılığınız ve enerji seviyeniz yükseliyor.
    * Olumlu düşünen beyin, negatif, nötr ya da stresli beyinden %31 daha üretken. Satış yaparken %37 daha başarılısınız. Doktorlar doğru teşhis yapmakta %19 daha hızlı ve başarılı.
    * Dopamin pozitif düşünürken sisteminize hücum ederek sizi daha mutlu kılıp beyninizdeki öğrenme merkezlerinin hepsini açıyor.

    Mutluluk ve başarı formülünü bu sırayla uygularsak yalnızca pozitif dalgalar yaratmakla kalmaz, gerçek bir devrim yapabiliriz.”

    Derleyen: Özge Burçak Aydınalp

    Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

    Önceki İçerikRekabet Hukukunun amacı nedir?
    Sonraki İçerikMaliyet Enflasyonu (Makroekonomi)

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz