Ana Sayfa Vergi Müşterilerin borcundan SMMM sorumlu mudur?

    Müşterilerin borcundan SMMM sorumlu mudur?

    2
    0

    Gelir vergisi mükellefime vergi borçlarından dolayı ödeme emirleri e-tebligatları yapılıyor ve banka hesaplarında bu sebeple blokeler mevcut. Buna rağmen ödememekte ısrarcı olduğu vergi borçlarından mali müşaviri olarak benim herhangi bir sorumluluğum bulunur mu? Sözleşmemi fesih etmem mi daha uygun olur.

    Mali müşavirlerin SMMM sözleşmesi çerçevesinde hizmet sunduğu müşterilerinin vergi veya SGK borçlarından muhasebe meslek mensubunun sorumluluğu yoktur. 

     

     


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikSMMM Turizm Amaçlı Konut Belgesi ile kendi konutunu kiralama faaliyeti yürütebilir mi?
    Sonraki İçerikŞahıs firmasında yatırılan ve çekilen paralar için 500 hesap kullanılabilir mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz