Ana Sayfa Muhasebe Mükellef olmayandan alınan eşyalar için düzenlenecek gider pusulasında KDV ve Stopaj olacak...

Mükellef olmayandan alınan eşyalar için düzenlenecek gider pusulasında KDV ve Stopaj olacak mı?

929
0

Bir müşterim elektronik bobin sarma işleri yapıyor. Bu ürünleri işyerin de makina da belli bir yere kadar yapabiliyor ancak daha sonra plastik bobin üzerine sarılan bu tellere mıknatıs takma, bant yapıştırma, uçlarını kesme ve lehimleme işlerini ise çevresindeki evlere verip evlerde parça başına yaptırıyor. Evlere verdiği bu iş için gider pusulası düzenleyeceğim ancak stopaj oranı ne olmalıdır?

Bahsettiğiniz kişiler gelir vergisi mükellefi olmaları gerekmekte ve Fatura düzenlemeleri gerekmektedir. Gider pusulası ile ödeme yapılmaz.

Saat Alım Satım yapmakta iken 2.El Saat Alım Satımı yapmak istiyoruz. Saat Alım Yapacağımız kişiler vergi mükellefi değildir. Bunanla ilgili tevsik edilecek belge gider pusulası olacağı kanaatindeyiz. Düzenleyeceğimiz gider pusulasında stopaj uygulayacağımızı düşünüyoruz. Stopaj oranı yüzde kaç olmalıdır?

Vergi mükellefi olmayan kişilerden satın alınan zati eşya (kişisel eşya) için Gider pusulası düzenlenir. GV stopajı ve KDV Hesaplanmaz. GVK 9. Maddesinde (Esnaf muaflığından yararlanıl anlar) sayılan kişilerden mal ve hizmet satın alınır ise GV stopajı yapılır.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Gider pusulasını nasıl temin edebiliriz?

Satılan ürün iadeleri için düzenlenecek gider pusulasında KDV oranı ne olacaktır?

Ev Hanımlarına Yaptırılan İşler İçin Gider Pusulası Düzenlenecek Mi?

Amatör liglerde hakemlere yapılan ödemeler için düzenlenecek gider pusulasında stopaj ve KDV olacak mıdır?

 

Önceki İçerikKredibilitesi yüksek olan Kurumun aldığı banka kredisini, ortaklarının hissedarı olduğu başka şirkete devredilmesi durumunda vergileme ve belge düzeni
Sonraki İçerik2019 Yılı defterlerinin kapanış tasdiki kimin sorumluluğundadır?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz