Ana Sayfa Vergi Muhtasar Beyanı Ve SSK Bildirgesi Birleşiyor! EK-8 Bildirimini Yapmayı Unutmayın.

    Muhtasar Beyanı Ve SSK Bildirgesi Birleşiyor! EK-8 Bildirimini Yapmayı Unutmayın.

    2520
    0

    1- MUHTASAR BEYANI VE SSK BİLDİRGESİ BİRLEŞİYOR
    Vergi kanunlarına göre verilmesi gereken “Muhtasar Beyanname” ile 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu Madde 4/1-a kapsamında sigortalı sayılanların bildirildiği “Aylık Prim ve Hizmet Belgesi”nin birleştirilmesi sonucunda oluşturulan “Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesi”nin verilmesine ilişkin usul ve esasların belirlendiği 1 Sıra No.lu Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesi Genel Tebliği, 18 Şubat 2017 tarihli ve 29983 sayılı Resmi Gazetede yayımlanmıştır.

    Tebliğin yayımı tarihinde yürürlüğe giren Geçici 1 inci maddesine göre, elektronik ortamda verilmesi gereken
    “EK-8:Vergi Kimlik Numarası ile Sosyal Güvenlik Kurumu İşyeri Sicil Numarasının Eşleştirilmesine İlişkin Bildirim” İnternet Vergi Dairesi (www.intvrg.gib.gov.tr) adresinde bulunan “Diğer Bildirim ve Bilgi Girişleri” menüsünde yer almaktadır.

    2- 31 MART 2017 TARİHİNE KADAR EK-8 BİLDİRİMİNİ DOLDURMAYI UNUTMAYINIZ!
    Bildirimin en geç 31.03.2017 Cuma günü saat 23:59’a kadar, 340 Sıra No.lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğinde belirtilen usul ve esaslar doğrultusunda gönderilmesi gerekmektedir.

    Söz konusu bildirimi;
    – E-beyanname kullanıcısı olan mükellefler, bizzat kendileri kullanıcı kodu, parola ve şifresini kullanarak,

    – 3568 sayılı Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirlik Kanununa göre yetki almış bir serbest muhasebeci veya serbest muhasebeci mali müşavir ile aracılık veya aracılık/sorumluluk sözleşmesi bulunan mükellefler, sadece muhasebeci veya mali müşavirleri aracılığıyla,

    – Mal müdürlüğü mükellefi olup, bir muhasebeci veya serbest muhasebeci mali müşavir ile sözleşmesi olmayanlar, varsa mevcut e-beyanname şifrelerini kullanarak, yoksa bağlı oldukları mal müdürlüğüne başvuruda bulunarak internet vergi dairesi kullanıcı kodu, parola ve şifresi alarak,

    – Kurumlar vergisi mükellefiyeti bulunmamakla birlikte vergi kesintisi yapma zorunluluğu bulunanlar/işverenler, varsa mevcut e-beyanname şifrelerini kullanarak, yoksa bağlı oldukları vergi dairesine başvuruda bulunarak internet vergi dairesi kullanıcı kodu, parola ve şifresi alarak elektronik ortamda göndereceklerdir.

    Kaynak: GİB 27.02.2017 Tarihli Duyurusu

    Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

    Önceki İçerik2016 Yılında Vergi Gelirleri İçinde En Yüksek Pay %31,8 İle KDV Oldu!
    Sonraki İçerikOtomobil Devlerinden Büyük Anlaşma!

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz