Ana Sayfa Muhasebe MUHSGK Beyannamesinde Sigortalı bildiriminde yasal süre içindeki değişiklikler nasıl yapılır?

    MUHSGK Beyannamesinde Sigortalı bildiriminde yasal süre içindeki değişiklikler nasıl yapılır?

    Birleştirilmiş Muhtasar ve SGK Prim Beyannamesinde değişiklik işlemleri, Düzeltme işlemleri, EK ve İptal beyannameleri, Düzeltme Beyannamelerinde Damga Vergisi,

    561
    0

    BİRLEŞTİRİLMİŞ MUHTASAR ve PRİM HİZMET BEYANNAMELERİNDE DÜZELTME

    SGK Bildirimleri bölümünde hata olması durumunda, düzeltme beyannamesi gönderilmek istenildiğinde, “Sigortalı Çalışan Bilgileri” tablosuna sadece iptal edilmek, değiştirilmek veya eklenmek istenilen bilgiler girilmelidir.

    Daha önce beyan edilmiş ve düzeltme beyannamesinde de yine aynı şekilde kalması istenilen sigortalıların “Sigortalı Çalışan Bilgileri” tablosuna tekrar yazılmasına gerek yoktur.

    Bu sigortalılar için tablo üzerinde yer alan “Bu döneme ilişkin önceki beyannamemde/beyannamelerimde beyan ettiğim sigortalı çalışan bilgilerinin, aşağıdaki tabloda yapmış olduğum değişiklik ve eklemeler dışında aynı olduğunu beyan ederim.” kutucuğunun işaretlenmesi yeterlidir.
    Bir işyerine ilişkin olarak oluşan tahakkukta herhangi bir sigortalı bilgisinde değişiklik gerektiğinde ilk verilen beyannamede bu sigortalıya ilişkin satır aynı şekilde yazılıp belgenin mahiyeti “İPTAL” seçilir.

    İkinci satırda bu sigortalıya ilişkin satır belgenin mahiyet “EK” seçilerek bildirilir.

    Bir işyerine ilişkin olarak verilen bildirimde herhangi bir sigortalı bildirimden çıkartılmak istendiğinde, “Sigortalı Çalışan Bilgileri” bölümünde mahiyet kodu “İPTAL” olarak bildirilir. İptal edilmek istenilen kayıtların tüm bilgileri önceki bildirimlerde yer aldığı şekliyle yazılmalıdır.

    Kanun numarası, belge türü gibi tahakkuka esas alanlarda değişiklik yapılacaksa önce hatalı kanun numarasında yer alan sigortalılar “İPTAL” ile tahakkuktan çıkarılır. Daha sonra yeni kanun numarasına belge mahiyeti “ASIL” olarak eklenir.

    Kanuni süresi içerisinde istenilen sayıda düzeltme beyannamesi verilebilir. Kanuni süresi içindeki düzeltme beyannameleri için damga vergisi tahakkuk etmez.

     


    Kaynak: GİB
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikİBB organik atıklardan enerji üretecek
    Sonraki İçerikStaj dosyası olmadan bir stajyeri iş yerimizde çalıştırabilir miyiz?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz