Ana Sayfa Vergi Mücbir sebep kapsamında olan firmalar ne zamana kadar tevkifatsız fatura düzenleyebilir?

Mücbir sebep kapsamında olan firmalar ne zamana kadar tevkifatsız fatura düzenleyebilir?

Fatura düzenlenecek mükellef, MÜCBİR sebepten yararlanıyorsa tevkifatsız fatura ne zaman kadara düzenleyebilir?

713
0

Mücbir sebep kapsamında gelir vergisine tabi fason dikim yapan bir mükellef mücbir sebep kapsamında olmayan bir firmaya keseceği faturada tevkifat uygulaması yapacak mıdır?

Tevkifat yapılacaktır. Fatura düzenlenecek firmada mücbir sebep kapsamında olması durumunda tevkifat uygulanmaz.

Servis taşımacılığı yapan firmamız pandemi sürecinde tevkifatlı fatura kesemiyor. Ne zamana kadar tevkifatsız fatura düzenleyebiliriz?

Fatura düzenlenecek mükellef MÜCBİR sebepten yararlanıyor ise tevkifatsız fatura 30/06/2020 tarihine kadar düzenleyebilir.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Vergi Usul Kanunu’ndaki Mücbir Sebepler Nelerdir?

65 Yaş Üstü Gelir Vergisi Mükelleflerinin Mücbir Sebep Haline İlişkin Beyan ve Ödeme Durumları

65 yaş üstü mükellefler ve meslek mensupları için geçerli olan mücbir sebep hali 01/06/2020…

Önceki İçerikE- Defter beratlarını gönderirken muhasebe hesapları ters bakiye verebilir mi?
Sonraki İçerikTürkiye ile Finlandiya arasındaki ikili ticaret hacmi 2020 yılının ilk 5 ayında bir önceki yıla göre %8 arttı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz