Ana Sayfa Vergi Mikro ihracatta KDV iadesi alınabilir mi?

    Mikro ihracatta KDV iadesi alınabilir mi?

    4
    0

    Mikro ihracat yapacak olan bir firmamız var yaptığı ihracatla ilgilide iade almak istiyor. Mikro ihracata KDV iadesi alınabilir mi alınırsa da işlemlerin ne şekilde yürütülmesi gerekir?

    Posta ve hızlı kargo taşımacılığı yolu ile yapılan ihracatın, kargo şirketi adına düzenlenen, malı yurt dışına gönderilen mükellefin bilgisinin yer aldığı ve gümrük müdürlüğü tarafından elektronik ortamda onaylanan ve VEDOP (Vergi Daireleri Otomasyon Projesi) sistemine aktarılan ETGB (Elektronik Ticaret Gümrük Beyannamesi) ile tevsiki mümkün bulunmaktadır.

    Bu şekilde yapılan ihracatın tevsiki için ETGB’ nin çıktısının vergi dairesine ibrazı yeterli olup, ayrıca ıslak imzalı ve mühürlü ETGB ‘nin ibrazına gerek yoktur.

    Bu itibarla;

    -İhraç kaydıyla alınan ve kargo taşımacılığı yoluyla ihracatı gerçekleştirilen mallara yönelik olarak imalatçı tarafından,

    -KDV ödenerek alınan ürünün posta (Kargo) yoluyla yurtdışına gönderilmesinde ise kargo şirketi adına düzenlenen ETGB İhracat Beyannamesi (Mikro İhracat) ile şirketiniz tarafından, 3065 sayılı Katma Değer Vergisi Kanununun 11 inci maddesi ve KDV Genel Uygulama Tebliğinde belirlenen esaslar gereğince iade talep edilmesi mümkündür.

    Kargo firması aracılığıyla gerçekleştirdiğiniz ihracat faturalarını KDV’siz düzenleyebilirsiniz. başlıklı içerikte Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından mikro ihracat ile ilgili Özelge’sine ulaşabilirsiniz…

    Ayrıca Mikro İhracat Gümrük Rehberi‘nde özet bilgilere ulaşabilirsiniz.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikKKM vergi istisnası 2024 Temmuz ve sonrası için de devam ediyor mu?
    Sonraki İçerike-Arşiv ve e-Faturadaki ürün açıklaması yabancı dilde olabilir mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz