Ana Sayfa Vergi Matrah artırımı yapan bir mükellefe olası bir incelemede ceza kesilir mi?

    Matrah artırımı yapan bir mükellefe olası bir incelemede ceza kesilir mi?

    7326 Sayılı kanun matrah artırımı

    442
    0

    Mükellefin geçmiş yıllara ait kira stopajı sehven eksik beyan edilmiş. Mükellef matrah artırımında bulundu. Bu durumda stopajla ilgili bir ceza kesilmesi durumu olabilir mi?

    Matrah artırımı yapılmış ve süresinde ödenecek ise neden ceza kesilsin? 

    Matrah artırımın amacı Mükelleflerin cezasız vergilerini ödemeleridir.

    BAZI ALACAKLARIN YENİDEN YAPILANDIRILMASI İLE BAZI

    KANUNLARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA İLİŞKİN KANUN

    Kanun No. 7326                                               Kabul Tarihi: 3/6/2021
    MADDE 5 – (1) Mükellefler, bu fıkrada belirtilen şartlar dâhilinde gelir ve kurumlar vergisi matrahlarını artırarak bu maddede belirtilen süre ve şekilde ödemeleri halinde, kendileri hakkında artırımda bulunulan yıllar için yıllık gelir ve kurumlar vergisi incelemesi ve bu yıllara ilişkin olarak bu vergi türleri için daha sonra başka bir tarhiyat yapılmaz.


    Kaynak: ismmmo,GİB
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikSanayi ve Teknoloji Bakanı Varank: “2022 yılının sonunda Türkiye’nin Otomobili’nin seri üretim bandından indiğini görmüş olacağız.”
    Sonraki İçerikKayıtlarda olduğu halde stoklarda olmayan ürünlere ait 7326 sayılı kanun kapsamında ne zamana kadar başvuru yapabiliriz?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz