Ana Sayfa Vergi Mali müşavirler temmuz ayına kâğıt makbuz düzenleyebilir mi?

    Mali müşavirler temmuz ayına kâğıt makbuz düzenleyebilir mi?

    Mali müşavirler temmuz ayına kâğıt makbuz düzenleyebilir mi?

    552
    0

    E-SMM makbuzlarında 1-7 Temmuz tarihleri arasında kesilen kâğıt makbuzlar kabul edilebilir mi? Haziran ayı E-smm başvuruları temmuz ayına sarkınca 7 gün süreyi kullandık o yüzden kâğıt kestik diye cevaplar alıyoruz. Bunun doğruluğu nedir acaba?

    E-smm zorunluluğu 1 Haziran itibariyle başlamıştır. VUK 509’a göre; e-Serbest Meslek Makbuzu Uygulamasına Geçiş Süresi Serbest meslek erbaplarından;

    a) 1/2/2020 tarihi itibarıyla faaliyetine devam etmekte olanların 1/6/2020 tarihine,

    b) 1/2/2020 tarihinden (bu tarih dâhil) itibaren faaliyetine başlayacak olanların ise işe başladıkları ayı izleyen 3’üncü ayın sonuna, mükellefiyet tesis tarihine de bakılması gereklidir. VUK 509 ‘a göre; Bu Tebliğe konu e-Belge uygulamalarına dâhil olan mükellefler, uygulamaya dâhil oldukları tarihin içinde bulunduğu ayın (e-Fatura ve e-Arşiv Fatura uygulamaları için 7nci günün) sonuna kadar, söz konusu belgeleri kâğıt ortamda da düzenleyebilirler.

    Ancak aynı işlem için e-Belge veya kâğıt ortamdaki belgelerinden sadece birinin düzenlenmesi gerekmektedir. e-Belge uygulamalarına dahil olunan tarihin ait olduğu ayın sonundan (e-Fatura ve e-Arşiv Fatura uygulamaları için 7 nci günden) itibaren, belgelerin e-Belge olarak düzenlenmesi zorunlu olup, kağıt ortamda belge düzenlenmesi halinde Kanunda yazılı cezalar tatbik edilir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikTemmuz 2020’de kurulan şirket sayısı bir önceki aya göre % 6,32 arttı
    Sonraki İçerikKovid-19 salgını ABD ekonomisini nasıl etkiledi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz