Ana Sayfa Vergi Mal ve hizmet tesliminde düzenlenmesi gereken fatura için 7 günlük sürenin hesabı

    Mal ve hizmet tesliminde düzenlenmesi gereken fatura için 7 günlük sürenin hesabı

    285
    0

    e-Fatura Forum Soru numarası: 0069579

    Konu: Mal ve hizmet tesliminde 7 günlük süre.

    Özel entegratör yöntemi ile 1/1/2019 tarihinde e-arşiv faturaya geçeceğiz. e-arşiv faturalar da VUK hükümlerine tabi olduğu ve 231. maddesinde belirtilen mal ve hizmet tesliminden en geç 7 gün içerisinde faturaların düzenlenmesi gerekmektedir. Ancak Ekim 2018 yayınlanan teknik kılavuzda 1/1/2019 tarihinden itibaren e-arşiv faturaların günlük dönemler halinde raporlanması gerektiği belirtilmektedir. 
    1- Bu durumda 7 gün geriye dönük fatura düzenlenemeyecek midir? 
    2- Eğer düzenlenebilecekse raporlama nasıl olacaktır?

    CEVAP

    Mevzuatta belirtilen” 7 gün içinde fatura düzenlenir” ifadesi ile kast edilmek istenen 7 gün geriye dönük fatura düzenlenmesi değil, işlem tarihinden itibaren 7 gün içinde fatura düzenlenmesidir. Dolayısıyla raporlamaya engel teşkil edecek bir durum bulunmamaktadır.

    Örneğin; 02/11/2018 tarihinde irsaliye düzenlenip mal teslimi gerçekleştiyse 10/11/2018 tarihine kadar fatura düzenlenmelidir.

    Kaynak: GİB e-fatura forum Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerik559001-Öğrenci ve işçi yurtları, pansiyonlar ve odası kiralanan evlerde yapılan konaklama faaliyetleri (tatil amaçlı olanlar hariç) faaliyeti olan mükelleflerin e-Faturaya geçme zorunluluğu var mıdır?
    Sonraki İçerikZorunluluk nedeniyle 2022 Temmuz ayında e-İrsaliyeye ve e-Fatura geçen firmalar 1 Ocak 2023’de e-Deftere geçmek zorunda mı?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz