Ana Sayfa Vergi Mal müdürlüklerine yapılan satışlar B formunda bildirilir mi? Süresinden sonra bildirilen B...

Mal müdürlüklerine yapılan satışlar B formunda bildirilir mi? Süresinden sonra bildirilen B formları için uygulanan ceza nedir?

Mal müdürlüklerine yapılan satışlar B formunda bildirilir mi? Süresinden sonra bildirilen B formları için uygulanan ceza nedir?

882
0

Mal Müdürlüğü mükellefi olan bir müşterimin B formunu 31.05.2019 tarihinde veremedim. 01.06.2019 tarihinde verdim bir gün sonra, 1.900 TL cezanın yarısını keserek 950 TL ceza kesildi. Bende 1/10 kesmeniz gerekiyor dediğimde vergi dairesi biz otomasyon sisteminde olmadığımız için 1/10 kesemiyoruz, 950 TL ödememiz gerekiyor. Sizin bu konuda fikrinizi almak isterim. Mükelleflerin bildirim formlarını belirlenen sürelerin sonundan başlayarak 3 gün içinde vermeleri durumunda, cezai işlem 1/10 oranında uygulanır.

Mal müdürlüğü’nün uygulaması doğrudur. Kanunda 3 gün içinde BİLDİRİM ELEKTRONİK ORTAM DA verilmesi halinde 1/10 uygulanır hükmü vardır. Ek fıkra: 16/6/2009 – 5904/22 md.)

(Ek cümle : 15/7/2016 – 6728/21 md.) Elektronik ortamda bildirim veya form verilmesi mecburiyetine uyulmaması hâlinde kesilmesi gereken özel usulsüzlük cezası, bildirim veya formların belirlenen sürelerin sonundan başlayarak elektronik ortamda 3 gün içinde verilmesi halinde 1/10 oranında uygulanır.

Elektronik ortamda verilme zorunluluğu getirilen bildirim veya formlara ilişkin olarak süresinden sonra düzeltme amacıyla verilen bildirim ve formların, belirlenen sürelerin sonundan itibaren 10 gün içinde verilmesi halinde özel usulsüzlük cezası kesilmez, takip eden 15 gün içinde verilmesi halinde ise kesilmesi gereken özel usulsüzlük cezası 1/5 oranında uygulanır.

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikTek ortaklı denetim ve mali müşavirlik şirketi kurulabilir mi?
Sonraki İçerikTasfiye halindeki kooperatiflerin ellerinde kalan işyeri, konut veya arsaları satmaları halinde, kurumlar vergisi muafiyeti sona erecek midir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz