Ana Sayfa Vergi Maden kanunu kapsamında olan mükellefler e-irsaliye düzenlemek zorunda mıdır?

Maden kanunu kapsamında olan mükellefler e-irsaliye düzenlemek zorunda mıdır?

Maden kanunu kapsamında olan mükellefler e-irsaliye düzenlemek zorunda mıdır?

950
0

Madeni demir döküm işi ile uğraşan, aldığı siparişi bir başka firmaya fason yaptırıp satışını yapan, kendisine ait bir imalathanesi olmayan firma e-fatura mükellefi değildir. Ancak konusu dolayısı ile e irsaliyeye geçmesi gerekir mi?

Maden kanunu kapsamında olan mükellefler, ilgili tebliğe göre; ” 4/6/1985 tarihli ve 3213 sayılı Maden Kanunu kapsamında düzenlenen işletme ruhsatı/sertifikası sahipleri ve işletme ruhsatı/sertifikası sahipleri ile yaptıkları sözleşmeye istinaden maden üretim faaliyetinde bulunan gerçek ve tüzel kişi mükellefler.

” İrsaliye yerine geçer ibaresi ise; e-Fatura veya e-Arşiv Fatura’nın Sevk İrsaliyesi Yerine Geçtiği Durumlar Malın teslimi (teslim sayılan haller dahil) anında e-Fatura ya da e-Arşiv Fatura düzenlenmesi, belge üzerinde düzenleme tarihi yanında düzenleme zamanının da saat ve dakika olarak gösterilmesi, belge üzerinde “İrsaliye yerine geçer.” ibaresine yer verilmesi ve kâğıt çıktısının satıcı veya yetkilisi tarafından imzalanması koşuluyla, e-Fatura ya da e-Arşiv Fatura’nın kağıt çıktısı sevk irsaliyesi yerine geçeceğinden bu tür durumlarda ayrıca e-İrsaliye düzenlenmesine gerek bulunmamaktadır.” ibaresi mevcuttur.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikOGS geçiş ücretleri KDV iade taleplerinde yüklenim tablosunda gösterilebilir mi?
Sonraki İçerikTaşınmazın şirketin aktifinde iki yıl kullanılmasının tespiti

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz