Ana Sayfa Hızlı Bilgi LPG lisans başvuru işlemleri nelerdir?

LPG lisans başvuru işlemleri nelerdir?

780
0

LPG otogaz bayilerinin lisans başvuru işlemleri; söz konusu bayilerle sözleşme imzalamış olan LPG dağıtıcı lisansı sahipleri vasıtasıyla yapılır.

01.01.2019 tarihinden sonra yapılacak yazılı başvurular; LPG otogaz bayilik lisansı sahiplerinin lisans sona erdirme başvuruları hariç olmak üzere, incelemeye alınmaksızın başvuru sahibine iade edilir.

Lisans Alma Bedelleri;
Lisans alma bedellerine ilişkin düzenleme Sıvılaştırılmış Petrol Gazları (LPG) Piyasası Lisans Yönetmeliği’nin 13 üncü maddesinde hükme bağlanmıştır. Cari yıla ilişkin olarak Kurul Kararı ile belirlenen lisans bedelleri için tıklayınız.

Lisans alma bedellerinin, VAKIFLAR BANKASI BAHÇELİEVLER ŞUBESİ (Şube Kodu: 014) nezdindeki, TR100001 5001 5800 7292 2299 69 numaralı EPDK Hesabına yatırılması gerekmektedir.

Ödemeler aşağıdaki açıklamalar doğrultusunda olup havale ve EFT işlemlerinde, işlem masrafı alınmamaktadır. Lisans alacak kişi bilgisi, ödeme açıklamasında yer almalıdır.

Lisans Başvurularına İlişkin Ortak Hükümler;

(1) Aksi belirtilmedikçe, gerekli belgelerin aslı veya son altı ay içerisinde noter veya belgeyi düzenleyen makamlarca onaylanmış suretleri Kuruma sunulur. Gerçeğe aykırı bilgi ve belge sunularak lisans alındığının tespit edilmesi durumunda lisans sona erdirilerek ilgili kişiler hakkında gerekli işlemler yapılır.

(2) Bayilik Sözleşmesinin dağıtıcı yetkilisi tarafından, Oda Sicil Kaydının ilgili oda tarafından ve bilançonun serbest muhasebeci, serbest muhasebeci mali müşavir, yeminli mali müşavir veya vergi dairesi tarafından onaylı suretleri kabul edilir.

(3) Ortaklar, Yönetim Kurulu Başkan ve Üyeleri ile Yetkililer Beyanı gerçek kişiler, dernekler ve vakıflar tarafından yapılan lisans başvurularında aranmaz. Dernek, vakıf ve kooperatifler tarafından yapılan başvurularda, sadece yönetim kurulu başkan ve üyeleri ile yetkililere ilişkin bilgilere yer verilir. Başvuru sahibinin halka açık şirket olması halinde, beyanda halka açık hisselerin sahiplerine ilişkin bilgilere yer verilmez, ancak halka açık hisse oranı ayrıca belirtilir.

(4) Oda Sicil Kaydı, kamu ve belediye iktisadi teşebbüsleri haricindeki kamu tüzel kişilerinin yapacakları başvurularda aranmaz.

(5) Lisans alma bedelinin yatırıldığına ilişkin belgenin sureti sunulur.

(6) 5607 sayılı Kanunda belirtilen akaryakıt kaçakçılığına ilişkin fiillerden dolayı kesinleşmiş mahkeme kararının lisans sahibi bir tüzel kişi hakkında olması durumunda söz konusu tüzel kişilikte suçun işlendiği tarih itibarıyla; yüzde ondan fazla paya sahip ortaklar, sonradan görevden ayrılmış olsa bile yönetim kurulu başkan ve üyeleri ile temsil ve ilzama yetkili olanlara lisans verilmez ve bu kişiler, lisans başvurusu yapan tüzel kişiliklerde doğrudan pay sahibi olamaz.

(7) Sorumlu müdür belgesinin başvuran kişi veya yetkilisi tarafından imzalanmış ve kaşelenmiş sureti de kabul edilir.

Lisans Türlerine Göre İstenen Bilgi ve Belgeler;

(1) Her bir lisans türü için gerekli belge ve açıklamalara, aşağıdaki tabloda yer alan bağlantılar yoluyla ulaşılabilir.

   Lisans başvuru esnasında istenecek bilgi, belge ve açıklamalar lisans türlerine göre  aşağıda listelenmiştir.
LPG Dağıtıcı Lisansı Başvurusu LPG Taşıma Lisansı Başvurusu
LPG Depolama Lisansı Başvurusu LPG Tüpü İmalatı Lisansı Başvurusu
LPG Otogaz Bayilik Lisansı Başvurusu

Asgari Mesafe Tespit Tutanağı Örneği

LPG Tüpü Muayenesi, Tamiri ve Bakımı Lisansı Başvurusu

(2) Talep edilen lisans kapsamında birden çok faaliyet yapılmak istenmesi halinde, ilgili faaliyet için sunulması gereken farklı belgelere de yer verilir


Kaynak: EPDK – Link: https://www.epdk.org.tr/Detay/Icerik/21-3-1002/lisans-islemleri-basvuru-prosedurleri
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikAntrepoda eşyalarımız ne kadar süre kalabilir?
Sonraki İçerik27103 sayılı SGK teşvikinden faydalanabilmek için işveren ve işçi tarafından sağlanması gereken koşullar nelerdir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz