Ana Sayfa Muhasebe Limited şirketlerde sermaye artışlarında artırılacak sermaye tutarı 25 ve katları olacak şekilde...

    Limited şirketlerde sermaye artışlarında artırılacak sermaye tutarı 25 ve katları olacak şekilde mi belirlenmelidir?

    944
    0

    Sermaye artırımı yapacağım. Ödenmiş mevcut sermayemiz 90.000 TL’dir. Özvarlığımız ise (-) 1.078.329,50 TL’dir. Ticaret odasının belirtmiş olduğu özvarlığın eksi olması durumunda yapılacak hesaplamada ödenmesi gereken sermaye asgari 1.123.329,50 TL çıkmaktadır. Sermayemizi 1.800.000 TL’ye çıkaracağız. Şirkete ait tescile evrakları verirken 25.00 TL ve katları ile uymadığı için ortaklar hisse oranında bankaya para yatırırsak sorun olur mu? Sermaye olarak bankaya yatırılacak paraya bloke olmadığını biliyorum. Dekont ibrazı yeter midir? Sermayenin ortaklar tarafından aynı gün yatırılmaması sorun olur mu? 31.12.2019 tarihli 331 bakiyesi girilmesi sıkıntı olur mu?

    Limited şirketlerde sermayenin tescilden önce bankaya ödenmesi zorunlu miktar kısıtlaması kaldırıldı, ancak eksi olan bir özvarlıktan dolayı sermayenin yüzde ellisinin korunması gereği artan sermayede sicilin talep edeceği veya hesaplanacak oranda ödemenin tescilden önce bankaya yapılarak banka mektubunun da verilmesi gerekir.

    Artış sonrası sermaye 25 ve katları olmalı artış rakamı buna göre belirlenmelidir.

    İTO hesaplamasında minimum artışı üzerinedir.

    Bankaya hissedarın artırdığı sermayesi oranında ödeme yapmasında sorun olmayacaktır.

    Ortak alacaklarının rapor tarihinde mevcut olmasının tespiti yeterli olacağı değerlendirilmektedir.

    Bir A.Ş. kuruluş ana sözleşmesinde;

    *A grubu hissedarlara, yönetim kurulunda ve genel kurulda oy hakkında imtiyaz,

    *B grubu hissedarlara da hisselerinin daha sonra yapılacak sermaye artışlarında oranının düşmemesi için bir imtiyaz/hak tanımak istiyoruz. Bunu nasıl metne çevirebiliriz?

    Şirket sözleşmesinde kanuna aykırı olmayan konularda imtiyazlı payların oluşumu örneğinizdeki gibi mümkündür.

    Metin örnekleri veya benzeri bilgilerin ilgili ticaret sicili müdürlükleri web sayfalarından veya benzeri örneklerin olduğu şirket sicil gazetelerinden erişimin mümkün olabileceği değerlendirilmektedir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikNakdi ücret desteğinden hangi tarihe kadar yararlanabiliriz?
    Sonraki İçerikTek pay sahipli anonim şirketlerde hisse devirleri tescile tabi midir?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz