Ana Sayfa SGK Limited şirket ortağı başka bir firmada sigortalı olursa KÇÖ ödeneği alabilir mi?

    Limited şirket ortağı başka bir firmada sigortalı olursa KÇÖ ödeneği alabilir mi?

    Genel anlamda yönetim kurulu üyeleri ve ortaklar ile şirket arasındaki ilişki hizmet akdine bağlı bir işçi işveren ilişkisinden doğmadığından, 4/a kapsamında sigorta primine tabi tutulmamaktadır.

    701
    0
    Kısa çalışma ödeneği alan bir personelin, yeni kurulacak anonim veya limited şirketin ortağı olması, aynı zamanda SGK’lı olarak çalıştığı başka bir işyerinin başvurusuna istinaden aldığı KÇÖ’yü etkiler mi?

    İşyerindeki çalışma sürelerinin geçici olarak azaltılması veya durdurulması hallerinde, üç ayı aşmamak üzere sigortalılara çalışamadıkları dönem için gelir desteği sağlayan bir uygulamadır.

    Kişinin 4’a sigortalılığı devam ederken şirket ortağı olması halinde de 4’a sigortalılığından dolayı kçö alır.

    Huzur hakkı konusu ise ;4-1/b kapsamında sigortalı iseler huzur hakkı adı altında kendilerine yapılan ödemelerden sigorta primi kesilmeyecektir.

    Genel anlamda yönetim kurulu üyeleri ve ortaklar ile şirket arasındaki ilişki hizmet akdine bağlı bir işçi işveren ilişkisinden doğmadığından, 4/a kapsamında sigorta primine tabi tutulmamaktadır.


    16 nakil koduyla çıkış bu kodla ilgili süre nedir örnek vereyim merkez ve şubesi olan 2 işyeri firmada (aynı vergi no) kasım ayının 20’sinde 16 koduyla çıkış verip diğer şubeye 21’inde istisna seçeneğini seçerek giriş yaparsak ceza uygulanır mı?

    SGK mevzuatı gereğince işyerinin faaliyette bulunduğu adresten başka bir ildeki adrese nakledilmesi halinde, nakleden işverence; başka bir işverene devredilmesi halinde devralan işverence nakil veya devir tarihini takip eden 10 gün içinde işyeri bildirgesi vermesi gerekiyor.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikOrganize Sanayi Bölgesinde bulunan ve şirket ortağına ait binanın Şirket tarafından kiralanmasında Emlak Vergisi
    Sonraki İçerikTürkiye, yerli ve milli imkanlarla eSIM teknolojisini üreten ilk ülkelerden biri oldu

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz