Ana Sayfa TTK Limited Şirket Nedir? Nasıl Kurulur?

    Limited Şirket Nedir? Nasıl Kurulur?

    2171
    0

    1- LİMİTED ŞİRKET NEDİR?
    Limited şirket, bir veya daha çok gerçek veya tüzel kişi tarafından bir ticaret unvanı altında kurulur; esas sermayesi belirli olup, bu sermaye esas sermaye paylarının toplamından oluşur.

    2- LİMİTED ŞİRKET ORTAKLARININ SORUMLULUKLARI NELERDİR?
    Limited şirket ortakları, şirket borçlarından sorumlu olmayıp, sadece taahhüt ettikleri esas sermaye paylarını ödemekle ve şirket sözleşmesinde öngörülen ek ödeme ve yan edim yükümlülüklerini yerine getirmekle yükümlüdürler.

    3- LİMİTED ŞİRKETİN KONUSU VE KURULMA AMAÇLARI NELERDİR?
    Limited şirket, kanunen yasak olmayan her türlü ekonomik amaç ve konu için kurulabilir.

    4- LİMİTED ŞİRKET ORTAKLARI SAYISI KAÇ OLMALIDIR? ORTAK SAYISININ 1’E DÜŞMESİ HALİNDE NE YAPILIR?
    4.1-
    Limited şirket ortakların sayısı 50’yi aşamaz.
    4.2- Ortak sayısı bire düşerse durum, bu sonucu doğuran işlem tarihinden itibaren 7 gün içinde müdürlere yazıyla bildirilir. Müdürler, bildirimin alınması tarihinden başlayarak 7’nci günün sonuna kadar, şirketin tek ortaklı olduğunu, bu ortağın adını, yerleşim yerini ve vatandaşlığını tescil ve ilan ettirirler, aksi hâlde doğacak zarardan sorumlu olurlar. Aynı yükümlülük, şirketin bir ortakla kurulduğu hâllerde de geçerlidir.
    4.3- Şirket, tek ortağının kendisinin olacağı bir şirkete dönüşeceği sonucunu doğuracak şekilde esas sermaye payını iktisap edemez.

     


    Kaynak: Türk Ticaret Kanunu
    Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

    Önceki İçerikNakliyecilik faaliyeti ile uğraşan mükellefler üzerindeki hacizli araçları nasıl hurdaya çıkartabilir?
    Sonraki İçerikAnonim şirketlerde hisse devri işlemleri sırasında nasıl bir yol izlememiz gerekiyor?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz