Ana Sayfa Duyurular Kuyumcuların 2020 yılı fatura düzenleme sınırı 4.200 TL

Kuyumcuların 2020 yılı fatura düzenleme sınırı 4.200 TL

1090
0

GİB Duyuru – 6.1.2020

04/01/2020 tarih 30998 sayılı Resmi Gazete’ de yayımlanan Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği (Sıra No:514) ile ; Kuyumculuk, sarraflık ve mücevheratçılık gibi işlenmiş kıymetli maden ve kıymetli taş alım satım faaliyetinde bulunan mükelleflerin, altın, gümüş, platin, inci, elmas gibi kıymetli maden ve taşlar ile bunlardan üretilen eşya satışlarında,  fatura düzenleme mecburiyetine ilişkin haddin, işlemin gerçekleştiği yılda geçerli haddin (2020 yılı için 1.400 TL) 3 katı (2020 yılı için 4.200 TL) olarak uygulanması sağlanmak suretiyle, (ilgili Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğleri gereğince Kıymetli Maden Alım/Satım Belgesi düzenlenme zorunluluğu bulunan satışlar, 213 sayılı Kanunun 232 nci maddesinin birinci fıkrasında belirtilenlere ve fatura düzenleme limiti altında kalmakla birlikte fatura isteyenlere yapılan satışlar hariç olmak üzere), bedeli işlemin gerçekleştiği yılda geçerli fatura düzenleme mecburiyetine ilişkin had ile bunun 3 katına tekabül eden tutar arasındaki satışlarda da ödeme kaydedici cihaz fişi düzenlenebilmesi imkânı getirilmiştir.

Söz konusu Genel Tebliğe ulaşmak için tıklayınız.

Açıklayıcı bilgi notuna ulaşmak için tıklayınız.


Kaynak: GİB Duyuru – 6.1.2020
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikFirmalar yaptıracakları inşaat için mal ve hizmet faturası tutarlarını muhasebede hangi hesapta takip etmelidir?
Sonraki İçerikUruguay’da yıllık enflasyon Kasım 2019’da %8,40’a yükseldi

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz