Ana Sayfa Vergi Kurye taşımacılığı hizmetlerinde KDV tevkifatı uygulanır mı?

    Kurye taşımacılığı hizmetlerinde KDV tevkifatı uygulanır mı?

    Nakliye işlerinde KDV tevkifatı ve tevkifat oranı

    1908
    0

    Kurye işi yapan firmalar (bankalara mektup taşıma gibi) yeni çıkan tevkifat oranı olan yük taşımacılığı 2/10 oranından faydalanıyor mu?

    Kargo taşımacılığı KDV tevkifat kapsamında değildir. 

    Kurye işi; kargo taşımacılığı ile ilgili bir taşıma şekli olduğu görüşündeyiz. Kurye faaliyetinde KDV tevkifatı olmaz.

    Satmış olduğu ürünlerin nakliyesini kendi aracıyla yapan firmalar yeni tebliğe göre KDV tevkifatı uygulamak zorunda mı?

    Hayır. Tevkifatı Nakliye işini ticari amaç ile yapan mükellefler yapar.

    Özel Sektöre nakliyecilik hizmeti veren müşterilerim yeni değişiklikle faturalarını (2/10) Oranında TEVKİFAT YAPMASI MI gerekiyor?

    01/03/2021 Tarihinden itibaren; Kargo taşımacılığı dışında Nakliye firmaları veya nakliyeci tarafından TÜM vergi mükelleflere verilen karayolu taşımacılığı için düzenlenecek Faturada hesaplanan KDV’den 2/10 oranında KDV tevkifatı yapılacaktır. İlgili genel tebliği aşağıdaki linktedir. https://www.ismmmo.org.tr/dosya/2286/Mevzuat-Dosya/16022021-kdv-tevkifat-degisikligi.pdf

    Taşımacılık sektöründe faaliyet gösteren bir firmayız. Öğrenmek istediğimiz, firma olarak bizden nakliye hizmet alanların tümü mü tevkifata tabi olacak, yoksa sadece belirlenmiş müşterilere mi tevkifatlı fatura düzenlemeliyiz?

    TÜM vergi mükellefleri için KDV tevkifatı yapılır. 

    KDV DAHİL 1.000 TL’nin altındaki teslimler için KDV tevkifatı yapılmaz. Tutarda değişiklik yok. 1.000 TL nin üstündeki teslimlerde 2/10 oranında KDV tevkifatı yapılır.

    https://twitter.com/MuhasebeNews/status/1373212726504349697

    —————————————————————————————————-

     


    Kaynak: İsmmmo
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir.Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerik27256 sayılı SGK teşvikinden ve 27103 sayılı SGK teşvikinden bir personel için aynı anda faydalanabilir miyiz?
    Sonraki İçerikYapılandırılmış geçici vergi borçları kurumlar vergisinden mahsup edilir mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz