Ana Sayfa Muhasebe Kurumlar vergisi yüzde beş indirim kaydı 2023 yılı için nasıl olacak?

    Kurumlar vergisi yüzde beş indirim kaydı 2023 yılı için nasıl olacak?

    3
    0

    Kurumlar vergisi yüzde beş indirim kaydını daha önceki yıllarda 136 (B) = 570 (A) kaydı olarak yapıyordum. 2024’de 570 bakiye yok 502’de hepsi. Nasıl bir yol izlemeliyim?

    % 5 indirim uygulaması için özel bir yevmiye kaydı yapılmaz. 370 hesaptaki vergi karşılığı % 5 eksik ayrılarak kayıtlarda yer almış olur. Daha önceki yıllarda 4. dönem Geçici vergi uygulaması olduğu için özel kayıt yapılmıştır. 4. dönem geçici vergi kaldırılması ile 31/12’de oluşan hesaplara göre 370 hesapta işlem yapılmaktadır.

     

     


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikYönetmen ve senaristlere yapılan ödemeler için gider pusulası düzenlenebilir mi? Stopaj ve KDV hesaplanacak mı?
    Sonraki İçerikBilanço usulüne tabi olan vergi mükellefi geçici ve gelir vergisi beyannamesinde KKEG’yi nereye ekleyecektir?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz