Ana Sayfa Muhasebe Kurumlar vergisi mükellefi olan firma aktifinde 3 yıl kayıtlı olan taşınmazı sattığında...

Kurumlar vergisi mükellefi olan firma aktifinde 3 yıl kayıtlı olan taşınmazı sattığında KDV beyannamesinde bildirimini nasıl yapacaktır?

639
0

Kurumlar vergisi mükellefi olan anonim şirket üç tam yıl aktifinde bulunan taşınmazı 10.000 TL’ye satmış ve bedeli peşin tahsil etmiştir. Satış için düzenlenen faturada matrah kısmına 10.000 TL yazılmış KDV bölümüne “KDV 17/4-r Madde İstisna” olarak belirtilmiş ve tutar kısmına da 10.000 TL yazılmıştır.

KDV beyannamesinde “Kısmi İstisna Kapsamına Giren İşlemler” bölümünde “İstisna Türüne 220 Kodlu 17/4-r Madde” satırına “Teslim ve Hizmet Tutarı Bölümüne 10.000.-TL” ve “Yüklenilen KDV bölümüne 0,00” yazıldı. Düzenlenen fatura ile KDV beyannamesi doğru mudur?

Doğrudur.

 

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


 

BENZER İÇERİKLER

Şirkete Kayıtlı Taşınmazın Zorunlu Nedenler İle Satışından Elde Edilen Kazançlar İstisna Kapsamına Girer mi?

 

ttps://www.muhasebenews.com/sirket-aktifinde-bulunan-gayrimenkulun-satisinda-vergi-istisnasi-var-mi/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Önceki İçerikKira geliri beyannamesinde gerçek gideri seçersem yaptığım harcamaları KDV dâhil mi indirim konusu yapacağım?
Sonraki İçerikŞirket ihtiyaçları için kullanılan kredinin faiz giderlerini nasıl gider yazabilirim?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz