Ana Sayfa Dünya Küresel tedarik zincirinde tüm dengeleri altüst eden boş konteyner krizi, ülkeler arasındaki...

    Küresel tedarik zincirinde tüm dengeleri altüst eden boş konteyner krizi, ülkeler arasındaki ticaret savaşlarını kızıştırdı

    488
    0

    Küresel Lojistik Sistemi Sıkıntıda

    Küresel tedarik zincirinde tüm dengeleri altüst eden boş konteyner krizi, ülkeler arasındaki ticaret savaşlarını daha da kızıştırmış bulunmaktadır.

    Boş konteynerlerin stratejik güç olarak kullanılmaya başladığına dikkat çekilmektedir.

    Lojistik sektörü temsilcileri, Çin’in boş konteynerleri topladığını, ABD’nin de ülkesinden mal almaya mecbur bıraktığını dile getirirken, ihracat yapmanın giderek zorlaştığına vurgu yapmaktadır.

    Uzmanlar, Haziran ayına uzaması beklenen sorunun, alternatif çözümlere verilecek teşviklerle acilen çözülmesini beklemektedir.

    Uzmanlar sadece navlunları değil, ekipman üretim fiyatlarını da neredeyse iki kat artıran boş konteyner tedarik sorununun birçok ülkedeki lojistik süreçlerin aksamasına neden olduğunu hatırlatarak, diğer taraftan ortaya çıkan bu duruma karşın kısa sürede pandemiyi kontrol altına alarak yeniden üretime hızlı bir şekilde başlayan Çin’in boş konteyner talebini hala ısrarlı bir şekilde sürdürmesinin bu süreci daha da olumsuz hale getirdiği belirtilmektedir.

    Uzmanlar Çin’in ihracatını sürdürmek için boş konteynere ihtiyacı olduğunu ve bunun için de armatörlere baskı yaptığını belirtmektedir. Armatörlerin de daha karlı olduğu için sanki Çin’den başka ülke yokmuş gibi karlılık odaklı düşünerek boş konteyneri Çin’de pozisyonlandırdıkları kaydedilmektedir.


    Kaynak: İHKİB/İTKİB
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikİstanbul’da Pandemi Döneminde Mahalle Esnafı Araştırması: Esnafın % 92,6’sı sabit gelirlerini karşılayamıyor
    Sonraki İçerikOkullarda yüz yüze eğitim ve yapılacak sınavlara, 2 Mart’ta illerin salgın koşullarına göre başlanacak

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz