Ana Sayfa Vergi Kur korumalı TL hesabı açmak zorunlu mudur?

    Kur korumalı TL hesabı açmak zorunlu mudur?

    Şirketler Kur korumalı TL hesabı açmak zorunda değildir.

    356
    0

    Firmamızın satışlarının %90 kadarı ihracat makine üretip satıyor ve bir makine yaklaşık 2 ayda yapılıyor. 31.12.21 de bankada 245.000 euro var ancak ocak ve şubatta personel ücretleri-kira-çekler için yaklaşık 45.000 euro harcanmış elimizde 200.000 euro kalmış. Şimdi biz 200.000 euro içinmi yoksa 245.000 euro için mi kur farkı korumalı hesap açacağız?

    Kur korumalı hesap açılması zorunlu bir işlem değildir. 

    Kur korumalı hesap için istediğiniz rakamdan işlem yaparsınız. 

    TL dönüş yapmanız halinde 3 aylık vadeden önce bozulur ise yararlandığınız istisna için cezalı vergi tarhiyatı yapılır. 

    Konu ile ilgili olarak aşağıdaki linkde bulunan tebliğ taslağını inceleyiniz. https://www.gib.gov.tr/sites/default/files/fileadmin/mevzuatek/KV_Teb_Tas_SN19.pdf


    Kaynak: ismmmo,GİB
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikYurt dışında faydalanılan danışmanlık hizmeti için alınan faturada KDV2 hesaplamalı mıyız?
    Sonraki İçerikPersonele ödenen yol ücretleri SGK primine tabi midir?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz