Ana Sayfa Muhasebe Külçe Gümüş ve Gümüşten Mamul Eşya Teslimine İlişkin Gelir defter beyan sistemine...

Külçe Gümüş ve Gümüşten Mamul Eşya Teslimine İlişkin Gelir defter beyan sistemine nasıl kaydedilir?

1192
0

KDV (0015) Mükellefi Bulunan Kullanıcılar

Sisteme giriş yapıldıktan sonra, sol menüde yer alan “Muhasebe Bilgileri” başlığı altında yer alan “Gelir Ekle” menüsü tıklanarak “Belge Bilgisi” bölümünde uygun belge türü seçildikten sonra “Gelir Kalemleri” bölümünde sırasıyla “satış türü” “özel matrah “gelir kayıt türü” “mal satışı” ve “gelir kayıt alt türü  “Külçe Gümüş ve Gümüşten Mamul Eşya Teslimi” seçilerek kayıt yapılabilir.

KDV (0015) Mükellefi Bulunmayan Kullanıcılar

Sisteme giriş yapıldıktan sonra, sol menüde yer alan “Muhasebe Bilgileri” başlığı altında yer alan “Gelir Ekle” menüsü tıklanarak “Belge Bilgisi” bölümünde uygun belge türü seçildikten sonra “Gelir Kalemleri” bölümünde sırasıyla “satış türü” “normal satışlar” “gelir kayıt türü” “mal satışı” ve “gelir kayıt alt türü” “uygun tür” seçilerek kayıt yapılabilir.

“Gelir Kayıt Alt Türü” kısmına eklenmek istenilen “ticari mal türü” yazılarak “Yeni Ekle” butonuna basılır ve istenilen alt “ticari mal türü” Sisteme eklenebilir.

 


Kaynak: defterbeyan.gov.tr
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikEuro bölgesinde toplam hükümet geliri GSYİH’nin %45,1’i olarak gerçekleşti
Sonraki İçerik2020 Ocak Vergi Takvimi

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz