Ana Sayfa SGK Kronik hastalığı sebebiyle sokağa çıkma yasağı olan personellerin SGK bildirimlerinde eksik günü...

Kronik hastalığı sebebiyle sokağa çıkma yasağı olan personellerin SGK bildirimlerinde eksik günü nedeni ne olmalı?

879
0

Covid-19 sebebiyle sokağa çıkma yasağından dolayı ise gelemeyen kronik hasta sigortalılar için sigorta hizmet listesi bildiriminde devamsızlık kodu olarak 10-zorlayici sebepler nedeniyle eksik gün bildirilmesi mümkün müdür?

10- Doğal hayatı etkileyen nedenler kodu ile bildirim yapılabilir.

Çalışanlarınız için KÇÖ uygulamasından, telafi çalışması, ücretli izin, ücretsiz izin uygulamaları, esnek çalışma, uzaktan çalışma modelleri kullanılabilir.

Bağımlı çalıştığım şirkette 10 personel mevcuttur. Kısa çalışma ödeneği için başvuru yapacağız. Kısa çalışma ödeneğine başvuru yapabilmek için 1/3 haftalık çalışma saati düşmüş olma şartı var. 10 personelimiz için 3 personelimizi izne göndermemiz yeterli olur mu?

Burada toplam 10 kişi ile haftalık 450 saat çalışmış olursunuz.

Bu sürenin en az haftalık 1/3 azaltılması halinde KÇÖ den yararlanma hakkı elde edebilirisiniz.


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikSon dönem geçici vergideki gelir tablosu ile kurumlar vergisi gelir tablosundaki hesaplarda farklılıklar olabilir mi?
Sonraki İçerikBiz Bize Yeteriz Türkiyem Kampanyasına Yapılan Bağış ve Yardımların Vergi Mevzuatı Çerçevesinde Değerlendirilmesi – İbrahim HAK – YMM

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz