Ana Sayfa Duyurular KOSGEB: KOBİ’lere nakit akış yönetiminde destek olmak ve finansman maliyetlerini en aza...

KOSGEB: KOBİ’lere nakit akış yönetiminde destek olmak ve finansman maliyetlerini en aza indirmek istiyoruz.

536
0

KOSGEB Başkanı Prof. Uzkurt, “KOBİ’lere özellikle nakit akış yönetiminde destek olmak ve finansman maliyetlerini en aza indirmek istiyoruz.” dedi.

KOSGEB Başkanı Prof. Dr. Cevahir Uzkurt, kredi destek programından faydalanan ve taksitleri 3 ay ertelenen 136 bin KOBİ ile ilgili konuştu.

NTV canlı yayınına katılan KOSGEB Başkanı Prof. Uzkurt, “KOBİ’lere özellikle nakit akış yönetiminde destek olmak ve finansman maliyetlerini en aza indirmek istiyoruz.” dedi.

Üç Ay Erteleme

KOSGEB Başkanı Uzkurt, Covid-19 salgını ile mücadele kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 136 bin KOBİ’nin nisan, mayıs ve haziran taksitlerinin 3 ay ertelendiğini hatırlattı.

Finansman Maliyetini KOSGEB karşılayacak

KOSGEB’in kredi destek programlarından yararlanan KOBİ’lerin toplamda 713 milyon TL’lik taksit tutarını ötelediklerini ifade eden Uzkurt, buna ilişkin finansman maliyetinin KOSGEB tarafından karşılanacağını söyledi.

Bütçemiz Var

Uzkurt, KOSGEB olarak bu maliyeti karşılayabilecek bütçelerinin bulunduğunu kaydederek, “Önemli olan bu süreçte KOBİ’lerimizi ayakta tutabilmek. KOBİ’lere özellikle nakit akış yönetiminde destek olmak ve finansman maliyetlerini en aza indirmek istiyoruz.” dedi.

Taksitler Çakışmayacak

Ertelemeye ilişkin KOBİ’lerden herhangi bir masraf alınmayacağının altını çizen Uzkurt, “KOBİ’lerimizin, bankalara veya KOSGEB müdürlüklerimize de müracaat etmelerine gerek yok. Yaptığımız bu erteleme vade sonuna yapılmıştır. Yani, taksitlerin çakışması söz konusu değildir.” dedi.


Kaynak: KOSGEB Duyurusu 08.04.2020
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikStaj yapacak avukatın SGK girişinde hangi meslek kodunu seçmeliyiz?
Sonraki İçerikGümrük vergilerini süresinde ödemezsek nasıl bir işlem yapılır?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz