Ana Sayfa Duyurular KOSGEB, Geleneksel Girişimcilik Destek Programı ile kuruluş desteği olarak statüye göre 5...

KOSGEB, Geleneksel Girişimcilik Destek Programı ile kuruluş desteği olarak statüye göre 5 bin TL ya da 10 bin TL destek sağlıyor

532
0

KOSGEB Başkanı Hasan Basri Kurt, KOSGEB’in KOBİ’lerin gelişmesi ve desteklenmesiyle ilgili bir misyonunun olduğunu belirterek ister mevcut KOBİ’ler olsun ister yeni girişimciler olsun, Türkiye’de yerli ve milli üretim adına bütün girişimlerin yanında olacaklarını söyledi.

KOSGEB Başkanı Kurt, TRT Radyo 1’de yayınlanan Yerli ve Milli programında Belma Şahaner’in sorularını yanıtlayarak özetle şunları söyledi:

Yerli ve Milli Üretime Destekler

Her şey aslında bir fikirle başlıyor. Girişimci ya da KOBİ bir ürün geliştirecekse ya da yeni bir ürün ortaya çıkaracaksa bu konuda Ar-Ge desteği veriyoruz.

Burada bir proje formatında firma yöneticisinin Ar-Ge fikrini alıyoruz. Proje ile bize fikrini anlatmasını istiyoruz. KOSGEB olarak bu projeyi değerlendirirken ortaya çıkacak ürünün geri dönüşü ve ticarileştirilmesi, ülkeye kazandıracağı katma değeri gibi konu başlıkları ile değerlendiriyoruz. Değerlendirme kurulları içerisinde proje konularına göre üniversite hocaları seçiliyor ve konunun uzmanları tarafından projeler değerlendiriliyor. Bu kapsamda 750 bin TL’ye kadar destek veriyoruz.

İşletmemiz Ar-Ge projesini başarılı bir şekilde tamamladıktan sonra ortaya çıkan ürünün ticarileştirilmesi aşamasında da diğer bir destek olan TEKNOYATIRIM Destek Programı’na başvuru yapabiliyor. Burada ortaya çıkan ürünün seri üretimi için bir destek söz konusu. Kurulacak olan seri üretim tesisine KOSGEB olarak 6 milyon TL’ye kadar destek sağlıyoruz.

KOSGEB’e Ulaşım Çok Kolay

KOSGEB’de işler çok rahat ve kolay bir şekilde ilerliyor. Bütün işlemler online olarak yapılıyor. KOSGEB’den destek alabilmek için KOBİ ve girişimcilerimizin herhangi bir aracı kullanmasına gerek yok. Herhangi iş ve işlem için KOSGEB Müdürlüğü’ne de gidilmesine gerek yok. Bütün işlemler e-Devlet üzerinden yürütülüyor.

Girişimcilik Eğitimleri

KOSGEB desteği ile yeni bir işletme açmak isteyen girişimci adaylarımız öncelikle elektronik ortamda online olarak vermiş olduğumuz girişimcilik eğitimlerini tamamlayarak sertifikalarını almaları gerekiyor. Daha sonra işletme açıp desteğe başvuru yapabiliyorlar.

Girişimcilik eğitimlerimiz Geleneksel Girişimcilik ve İleri Girişimcilik olmak üzere iki aşamada veriliyor. Girişimcilerimiz ticaret ve hizmet sektörüne yönelik bir işletme kuracaklarsa geleneksel dediğimiz programdan faydalanabiliyorlar. Bunun için de yalnızca Geleneksel Girişimcilik Eğitimi’ni tamamlamaları yeterli oluyor. Ancak imalata ve teknolojiye dayalı işletme kurmak isteyen girişimcilerimiz ise hem geleneksel hem de ileri girişimcilik eğitimlerini sırası ile tamamlayıp sertifikalarını almalıdır. Bu eğitimlere online olarak bilgisayar, cep telefonu ve mobil cihazları ile istedikleri yerlerden giriş yapıp tamamlayabilirler.

Girişimcilik Destekleri

Girişimcilik desteklerini dediğim gibi geleneksel ve ileri olmak üzere iki farklı alan üzerinden veriyoruz.

Birincisinde; yapılacak olan girişim ticaret ve hizmet sektörüne yönelikse Geleneksel Girişimcilik Destek Programı olarak değerlendiriyoruz. Kuruluş Desteği olarak statüye göre 5 bin TL ya da 10 bin TL veriyoruz. Ayrıca ilk ve ikinci yılın sonunda çalışanın SGK prim gün sayısına göre 5 bin ve 20 bin TL arasında değişen Performans Desteği sağlıyoruz. Girişimcinin; kadın, genç, engelli ve birinci derece şehit yakını olması durumunda her bir performans döneminde belirlenen tutarlara 5 bin TL ekliyoruz. Böylece toplamda 65 bin TL’ye kadar geri ödemesiz destek veriyoruz.

İkincisinde ise eğer yapılan girişim imalat alanıyla ilgili ise yani bir ürün çıktısı varsa girişimde Makine Teçhizat Desteği olarak teknoloji gruplarına göre üç kademede 300 bin TL’ye kadar geri ödemesiz destek veriyoruz.

Kadın Girişimcilerimize Destek

Türkiye’de kadının iş gücüne katılımı her geçen gün artıyor. Özellikle son 20 yılda kadınların hem girişimci hem de çalışan olarak piyasalarda çok ciddi bir artışı var. Bu konuda KOSGEB olarak kadın girişimcilerimize pozitif ayrımcılık uyguluyoruz. Geleneksel Girişimcilik Programımızdan faydalanan kadınlarımıza her performans dönemi için ek 5 bin TL daha fazla destek veriyoruz. Bu desteğin akabinde yalnızca KOSGEB desteği ile işletmesini kuran işletmelerimize, işletme giderleri ve makine teçhizat alımları için çok düşük maliyetle 50 bin TL üst limitli bir kredi kullandırıyoruz. Burada da girişimcinin kadın olması durumunda üst limite 20 bin TL daha ekliyoruz.

Yangın ve Sel Bölgelerine Acil Destek Kredisi

Doğal afet yaşanan bölgelerdeki hasar gören işletmelerimizi ayağa kaldırabilmek için Acil Destek Kredisi başlattık. Bu program sıfır faizli olup toplamda 36 ay vadeli bir program. İşletmenin büyüklüğüne göre 100 bin TL’den 250 bin TL’ye kadar destek vereceğiz.


Kaynak: KOSGEB
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikHaziran sonu itibariyle nakdi ve kısa çalışma ödeneğinden dönen firmalar 7252 sayılı SGK teşvikinden faydalanabilir mi?
Sonraki İçerikOcak-Temmuz döneminde merkezi yönetim vergi gelirleri 581 milyar 687 milyon TL, genel bütçe vergi dışı gelirleri ise 124 milyar 91 milyon TL oldu

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz