Ana Sayfa Mevzuat KOSGEB COSME Programı nedir?

KOSGEB COSME Programı nedir?

1
0

COSME Programı nedir?

İşletmelerin ve KOBİ’lerin Rekabet Edebilirliği Programı (Competitiveness of Enterprises and SMEs-COSME) 2014-2020 döneminde, 2.3 Milyar Avroluk bir bütçe ile yürütülen bir Birlik programıdır. Bu program ile Birlik işletmelerinin rekabet edebilirliğinin ve sürdürülebilirliğinin güçlendirilmesi ve girişimcilik kültürünün teşvik edilmesi ile KOBİ’lerin kurulması ve büyümesi desteklenmektedir.

COSME programının temel hedefleri nelerdir?

• KOBİ’lerin finansmana erişimlerinin geliştirilmesi (öz sermaye ve borç finansmanı ile),

• Özellikle Birlik ve aynı zamanda küresel düzeyde pazarlara erişimin geliştirilmesi,

• Birlik işletmelerinin ve özellikle KOBİ’lerin rekabet edebilirliğinin ve sürdürülebilirliğinin iyileştirilmesi (turizm sektörü de dahil olmak üzere),

• Girişimcilik ve girişimcilik kültürünün teşvik edilmesi.

COSME Proje Çağrıları nerede yayınlanır?

COSME çağrıları, EASME web sitesinde (“Calls for Proposals” başlığı altında) ve cosme.kosgeb.gov.tr web sitesinde yayımlanır

COSME başvuruları nereye yapılır?

Çağrılar için başvurular aşağıdaki web adresindeki “Open Calls for Proposals” başlığı altından takip edilebilir: https://ec.europa.eu/easme/en/cosme

COSME Başvurusunda aranan belgeler nelerdir?

• Teklif çağrısı • Başvuru Rehberi • Teknik Ek 1: Projenin Tanımı • Teknik Ek 2: Detaylı bütçe şablonu • Model hibe anlaşması (tek veya çoklu fayda sağlayanlar)

COSME Proje Çağrılarına kimler başvurabilir?

Çağrılara, yayınlanan çağrının konusuna göre KOBİ’ler ve İşletmeler, Girişimciler, KOBİ’lere hizmet veren kurum/kuruluşlar (kamu kurumları, sivil toplum örgütleri, üniversiteler, araştırma merkezleri, finansal kuruluşlar)

Uluslararası düzeyde ülkelerle KOBİ’ler alanında ne tür ortak çalışmalar yapmaktasınız? 

Hükümetin öncelikleri kapsamında belirlenen ülkelerdeki KOBİ’lere destek veren kurum/kuruluşlar ile kurumsal işbirliğine yönelik faaliyetler gerçekleştirilmektedir. Yurtdışında düzenlenen etkinliklerde ve ülkemizi ziyaret eden yabancı heyetlere yönelik KOSGEB ve faaliyetlerinin tanıtımı gerçekleştirilmektedir. KOSGEB, KOBİ destekleme modelleri konusunda elde etmiş olduğu kurumsal kapasitenin yurt dışında faaliyet gösteren muadil kurumlarla paylaşılması ve KOBİ’lerin dış pazara açılma sürecine destek sağlamak amaçlarına yönelik olarak Mutabakat Zaptları imzalamaktadır. Ağustos 2018 itibari ile, KOBİ’ler alanında karşılıklı kurumsal kapasitenin artırılması ve iki ülke KOBİ’leri arasında ticari faaliyetlerin desteklenmesi amacına yönelik olarak; bugün itibariyle ile 60 ülkenin KOBİ’lere destek veren 73 kurumu ve 5 Uluslararası Örgüt ile olmak üzere toplam 78 Mutabakat Zaptı imzalanmıştır. Ülkemizi ziyaret eden heyetlere Türkiye’deki KOBİ eko sistemini tanıtıcı bilgi değişim programları gerçekleştirilmektedir. Ticari faaliyetlerin geliştirilmesine yönelik eşleştirme (B2B) faaliyeti organize edilmektedir. B2B faaliyetlerine katılım sağlayan KOBİ’ler, konuyla ilgili KOSGEB desteklerinden yararlanabilmektedir. Ayrıca KOSGEB benzeri yapılanmanın tanıtımı ve Türkiye uygulamalarının yerinde aktarımını teminen sektörel uzman değişim programları düzenlenmektedir.

Uluslararası örgütlerle ne tür işbirliği çalışmaları gerçekleştirilmektedir? 

KOSGEB tarafından uluslararası örgütlerin KOBİ’lerle ilgili çalışmalarına katılım ve katkı sağlanmaktadır. Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Teşkilatı (OECD), Birleşmiş Milletler (UN, UNIDO, UNCITRAL), Karadeniz Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (KEİ), Gelişen Sekiz Ülke (D8), İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT), Güneydoğu Asya Ülkeleri Birliği (ASEAN), Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (EİT), Asya’da Güven Artıcı Önlemler Konferansı (CICA), Afrika Birliği (AfB) örgütü gibi uluslararası kuruluşlarla, KOBİ’lere yönelik konularda işbirliği çalışmaları yapılmakta, KOBİ’lerle ilgili düzenli toplantılarına etkin katılım sağlanarak ortak faaliyetler ve projeler yürütülmektedir.


Kaynak: Kosgeb.gov.tr Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikYapı ruhsatında müteahhit olarak adı geçmeyen firma tarafından yapılacak dönüşüm sonrası ilk satış işlemlerinin 6306 sayılı Kanun kapsamında tapu harcından istisna olup olmadığı hak.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz