Ana Sayfa Duyurular Korumalı İşyerlerine 6 Ayda 222 Bin Lira Destek Sağlandı

Korumalı İşyerlerine 6 Ayda 222 Bin Lira Destek Sağlandı

560
0

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, zihinsel ve ruhsal engelli vatandaşların istihdamı için oluşturulan korumalı işyerlerine 6 ayda 222 bin lira destek sağladı.

Bakanlık, “korumalı işyerleri” modeli ile iş gücü piyasasına kazandırılmaları güç olan zihinsel ve ruhsal engelli kişilerin devlet desteğiyle istihdam edilmelerine olanak tanıyor.

Bakanlığın sadece mali olarak değil, teknik açıdan da desteklediği çalışma ortamları özel olarak düzenlenen korumalı işyerlerinde en az yüzde 40 oranında zihinsel veya ruhsal engelli kişiler çalışabiliyor.

Söz konusu işyerlerinin devlet desteği alabilmesi için belirtilen özelliklere sahip asgari 8 engellinin istihdam edilmesi gerekiyor. Korumalı işyerleri, zihinsel ve ruhsal engelli vatandaşların özel sektör ile iş birliğinde ilgi, yetenek ve becerilerine odaklanarak istihdam edilmelerini ve uzun süreli iş hayatında kalmalarını sağlıyor.

Her Engelli Çalışan İçin Aylık 851 TL Destek

Yılın ilk altı aylık döneminde korumalı işyerlerine her bir engelli çalışanı için aylık 805 TL destek sağlayan Bakanlık, toplam 222 bin lira ödenek aktarımında bulundu.

Bakanlığın ikinci 6 aylık dönem için engelli çalışan başına sağladığı destek ise aylık 851,95 TL’ye yükseltildi.

2019’da Aktardığı Toplam Kaynak 577 Bin Lira

Bakanlığın korumalı işyerleri için 2019’da aktardığı toplam kaynak ise 577 bin lira oldu. 2019’un ilk 6 ayında her bir engelli için aylık 720,33 TL, ikinci 6 aylık döneminde ise 763,69 TL ödeme yapıldı.

“Engelli İş Koçluğu” Uygulaması 81 İlde Yaygınlaştırılacak

Öte yandan Bakanlık tarafından engelli bireylerin işe uyum süreçlerinin takip edilmesi, iş hayatında karşılaştıkları zorlukların giderilmesi amacıyla da Engelli İş Koçluğu uygulaması sürdürülüyor. Halihazırda 51 ildeki 72 birimde yürütülen Engelli İş Koçluğu, 81 ilde yaygınlaştırılacak.


Kaynak: T.C. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerik7256 Sayılı kanun kapsamında Bağ-Kur borçlarını yapılandırmayanların hangi döneme kadar olan borçları otomatik olarak silinecektir?
Sonraki İçerikLimited şirketlerde tek ortağın vefat etmesi durumunda nasıl bir yol izlenmesi gerekir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz