Ana Sayfa Hızlı Bilgi Konut satış sözleşmeleri konusunda bilmem gerekenler neler?

Konut satış sözleşmeleri konusunda bilmem gerekenler neler?

606
0

• Konut satış sözleşmesinin imzalanmasından en az 1 gün önce, konut satıcısı size ön bilgilendirme formunu verir.

• Yapı ruhsatı olmadan, ön ödemeli konut satış sözleşmesi hazırlanamaz. Eğer satış, tapu siciline tescil edilmemiş ve kat irtifakı devri yapılmamışsa, satış vaadi sözleşmesinin noter aracılığıyla düzenlenmesi gerekir.

• Gerekçe göstermeden ve cezai şart ödemeden ön ödemeli konut satış sözleşmesinden 14 gün içinde cayma hakkına sahipsiniz. Cayma bildiriminiz satıcıya noter aracılığıyla
yöneltilmelidir. Konut satıcısı, bankaya cayma bildiriminizi iletir. Banka, cayma hakkı süresi içinde sizden faiz, komisyon, yasal yükümlülük ve benzeri isimler altında masraf talep etmez.

• Ön ödemeli konut satışında, devir veya teslim tarihine kadar (36 ay) herhangi bir gerekçe göstermeden konut satış sözleşmesinden dönme hakkınız saklıdır. Ancak, bu durumda banka, kredi kapatılırken erken ödeme tazminatı talep edebilir.


Kaynak: TBB Sıkça Sorulan Sorular – Link: https://www.tbb.org.tr/Content/Upload/Dokuman/7307/TBB_TBM_230915.pdf
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerik2019’un 2. Çeyreğinde AB limanlarında %4 artışla 919 milyon yük taşındı
Sonraki İçerikGeçici ihracat nedir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz