Ana Sayfa Vergi Konut Kapıcı Ücreti, Ücret Avanslarında Ve Harcırah Ödemelerinde Damga Vergisi Kesilir mi?

    Konut Kapıcı Ücreti, Ücret Avanslarında Ve Harcırah Ödemelerinde Damga Vergisi Kesilir mi?

    1664
    0

    1- KONUT KAPICI ÜCRETLERİNDEN DAMGA VERGİSİ KESİLİR Mİ?
    Damga Vergisi Kanununa ekli (2) sayılı tablonun IV-Ticari ve medeni işlerle ilgili kâğıtlar başlıklı bölümünün (34) numaralı fıkrasında, Gelir Vergisi Kanununun 23’üncü maddesinde belirtilen ücretlere ilişkin kâğıtların damga vergisinden istisna olduğu hükme bağlanmıştır.

    Buna göre söz konusu istisna şartlarını taşıyan kapıcıların ücret ödemesine ilişkin olarak düzenlenen kâğıtlardan damga vergisi aranmayacaktır.

    2- ÜCRET AVANSLARINDAN DAMGA VERGİSİ KESİLMESİ GEREKİR Mİ?
    Ücret avanslarının ödenmesi sırasında düzenlenen kâğıtların 488 sayılı Kanuna ekli (1) sayılı tablonun IV/1-b fıkrası uyarınca nispi (2017 yılı için, binde 7,59 oranında) damga vergisine tabi tutulması, kati ödemeye ilişkin düzenlenen kâğıdın ise, daha önce ödenen avansın mahsubunu da içerecek şekilde düzenlenmiş olması halinde kalan ödeme tutarı üzerinden aynı nispette damga vergisine tabi tutulması gerekmektedir.

    3- HARCIRAH ÖDEMELERİNDE DAMGA VERGİSİ KESİNTİSİ YAPILMAKTA MIDIR?
    Harcırah ödemeleri sırasında düzenlenen kâğıtların 488 sayılı Kanuna ekli (1) sayılı tablonun IV/1-b fıkrası uyarınca nispi (2017 yılı için binde 7,59 oranında) damga vergisine tabi tutulması gerekmektedir.

    Kaynak: Damga Vergisi Kanunu

    Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

    Önceki İçerik2016 Yılında Türkiye’nin Dış Ticaret Açığı Ne Kadar Oldu Biliyor musunuz?
    Sonraki İçerikPazar Erişimini ve Yatırımları Artırmak için Pence Japonya Görüşmelerini Başlattı!

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz