Ana Sayfa Duyurular Konaklama Vergisi Rehberi Yayınlandı

Konaklama Vergisi Rehberi Yayınlandı

Konaklama Vergisi Rehberi Yayınlandı

282
0

Konaklama vergisi, 7194 sayılı Kanun ile yeniden düzenlenen 6802 sayılı Gider Vergileri Kanununun 34 üncü maddesinde düzenlenmiştir.

Konaklama vergisinin konusuna; otel, motel, tatil köyü, pansiyon, apart otel, misafirhane, kamping, dağ evi, yayla evi gibi konaklama tesislerinde verilen geceleme hizmeti ile bu hizmetle birlikte satılmak suretiyle konaklama tesisi bünyesinde sunulan (yeme, içme, aktivite, eğlence hizmetleri ve havuz, spor, termal ve benzeri alanların kullanımı gibi) hizmetler girmektedir.

Konaklama Vergisinin nasıl uygulanacağına ilişkin açıklama ve örneklerin yer aldığı “Konaklama Vergisi Rehberi” hazırlanmıştır.

Söz konusu Rehberde;

  • Konaklama vergisinde vergiyi doğuran olay,
  • Konaklama vergisinin mükellefi,
  • Konaklama vergisine tabi olan hizmetler,
  • Konaklama vergisinden istisna olan hizmetler,
  • Konaklama vergisinin oranı,
  • Konaklama vergisinin matrahı,
  • Konaklama vergisi fatura ve benzeri belgelerde nasıl gösterildiği,
  • Konaklama vergisinin beyanı ve ödemesi,

gibi konularda ayrıntılı açıklamalara ve örneklere yer verilmiştir.

Konaklama Vergisi Rehberine ulaşmak için tıklayınız.


Kaynak: GİB
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikHuzur hakkı ödemelerinde asgari ücret tutarı kadar gelir vergisi ve damga vergisi istisnası var mıdır?
Sonraki İçerikKonaklama hizmetini alan işletmeler ödedikleri %2 konaklama vergisini gider olarak yazılabilecek midir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz